Sportista milioner živi kao siromah u kombiju starom 45 godina: Mjesečno troši "smiješnu" cifru!

Žene i slava ga ne zanimaju

Sportista milioner živi kao siromah u kombiju starom 45 godina: Mjesečno troši "smiješnu" cifru!

Admin Čaušević

Zarađuje dovoljno da ne zna šta će od novca, a on je izabrao život u kombiju. Zbog tog poteza je mnoge ostavio u čudu.

Ime mu je Daniel Norris, igra u Major League Baseballa i trenutno je ovaj 30-godišnjak član ekipe Cleveland Guardians.

Amerikanac je prije nekog vremena svijet sporta bez riječi kada je otkrivena njegova priča pogotovo s obzirom da na računu ima milione.

Unatoč tome što je zaradio bogatstvo kao američki MLB igrač, radije živi skromnim životom u kombiju.

Noriss je trenutno član Cleveland Guardiansa

Zaradio je milione igrajući za niz klubova jedan od najpoznatijih sportova u SAD-u, ali je izbrao skroman život od 800 dolara mjesečno.

Oglasi

"Možda je nekonvencionalno, ali osjećam se dobro u svom životnom stilu. Zapravo mi je ugodnije biti siromašan”, priznao je u izvješću za ESPN.

Trenutno član franšize Cleveland Guardiona je odrastao u Johnson Cityju, Tennessee, a dane je provodio pomažući u trgovini bicikala koju je njegov otac naslijedio od djeda.

Amerinakcu je mjesečni budžet 800 dolara

Nikada se nije okruživao luksuzom, ali zato se okruživao sportom. U školi je igrao fudbal i košarku, ali se prije svega istaknuo kao bacač u bejzbolu.

Prošlo je osam godina otkako je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, no za razliku od većine sportista, taj mu ekonomski ugovor nije promijenio život.

Oglasi

I to ne zato što nije postao milioner, nego zbog ličnog izbora. S tim novcem kupio je kombi Volkswagen Westfalia iz 1978., koji je nazvao Shaggy, prema liku iz serije Scooby-Doo.

Od tada je to vozilo koje ima krevet, prijenosnu kuhinju i malu sobu za dnevni boravak postao njegov dom. Vozi se s njim na treninge i dopušta mu da ide na plažu surfati, što je još jedna njegova strast.

Slava, luksuz, žene i novac za njega nisu atrakcija. Za svoje agente ima samo jedan uvjet. Da mu daju samo 800 dolara mjesečno i da mu zadrže ostatak milionske plaće bez ikakvog rizika.

Norris se odlučio na život u kombiju. Bacač zna odvojiti dovoljno vremena kada nije zauzet bejzbolom da sedmicama ili čak mjesecima kampira u kombiju.

Inače, njegovog bogatstvo se procjenjuje na bogatstvo od 10 miliona dolara, a trenutna godišnja plata mu je nešto manje od četiri milona dolara.

Top Komentari

bk123
Lijepo je biti skroman al je šteta biti budala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi