Poznati trener prekrižio vlastitog sina na početku sezone - Birao je kvalitet ispred emocija

Doug Pederson odlučio

Poznati trener prekrižio vlastitog sina na početku sezone - Birao je kvalitet ispred emocija

Midhat Šljivak

Zanimljiv potez je pred početak nove sezone napravio trener NFL ekipe Jacksonville Jaguarsa Doug Pederson. On je odlučio otpustiti vlastitog sina Josha i on neće biti u rosteru za novu sezonu.

Trenerski posao u bilo kojem sportu nije nimalo lagan. Dosta je teških odluka koje se moraju donositi, a često se u ovom poslu miješaju privatne i profesionalne emocije.

Međutim, problema s emocijama nikako nije imao trener NFL tima Jacksonville Jaguars Doug Pederson. On je pred sam start sezone iz ekipe otpustio vlastitog sina Josha.

Ovaj thig end očigledno nije pokazao previše u predsezoni. Pederson nije imao drugog izbora već je odlučio da Josh ne bude dio rostera od 53 igrača pred početak nove sezone.

Pederson je jednostavno odlučio da ipak prednost da kvalitetnijim igračima na njegovoj poziciji. Nije želio gurati sina ispred mnogo boljih igrača i donio je tešku, ali poštenu odluku.

Oglasi

Josh Pederson od 2021. godine pokušava da se izbori za NFL ugovor nakon što nije izabran na NFL draftu po završetku Louisiana-Monroe univerziteta.

Pokušavao je u nekoliko NFL timova. Bio je na probama u 49ersima, Saintsima i Chiefsima, no nikako nije uspio doći do ugovora.

On će gotovo sigurno sreću pronaći u nekoj od nižih liga. Prethodno je nastupao za Houston Gamblerse u USFL-u.

Jacksonville Jaguarsi novu NFL sezonu otvaraju 10. septembra domaćom utakmicom protiv Indianapolis Coltsa.

Dougu Pedersonu je ovo druga godina kao treneru Jaguarsa, a ranije je vodio Philadelphia Eaglese s kojima je 2017. godine uzeo Super Bowl.

Top Komentari

user1692778042
Zato kod nas Kodro prvo sina zove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti