Predstavljen 'stadion budućnosti' i izgradnja košta pravo bogatstvo

Nevjerovatan projekat

Predstavljen 'stadion budućnosti' i izgradnja košta pravo bogatstvo

Midhat Šljivak

Zemlje širom svijeta ulažu ogroman novac na izgradnju vrhunskih objekata i stadiona, a neki od njih vrijede milijarde. NFL tim Jacksonville Jaguars predstavili su projekat novog 'stadiona budućnosti' čija će izgradnja koštati nekoliko milijardi dolara.

Jacksonville Jaguarsi trenutno svoje utakmice igraju na TIAA Bank Fieldu koji može primiti gotovo 70.000 gledalaca. Ipak, u budućnosti bi ovaj tim mogao igrati na spektakularnom zadnju čiji su projekat predstavili jučer.

'Stadion budućnosti' kako projekat nosi budućnost donosi novi stadion koji će imati kapacitet od 62.000 sjedećih mjesta, ali će zbog svega što će na njemu biti koštati nekoliko milijardi dolara.

Nevjerovatno je to što će imati mogućnost da smanji toplotu za čak 70 procenata, imat će apsolutno sve savremene funkcije da se gledaoci osjećaju što ugodnije.

Stadion će nastaviti na mjestu trenutnog TIAA Bank Fielda, a rekonstrukcija će, prema određenim procjenama koštati više od dvije milijarde dolara.

Oglasi

"Došlo je vrijeme da pokažemo svijetu da je Jacksonville stigao", napisali su iz ovog NFL tima.

Stadion će imati mogućnost jako brze transformacije i za ostale sportove te održavanje brojnih zabavnih događaja.

Renoviranje stadiona kreće uskoro. Izgradnja će trajati barem četiri godine i Jaguarsi će 2027. godine dobiti jedan od najmodernijih stadiona svijeta.

Mora se priznati da sve izgleda spektakularno i određene zemlje ovakve projekte mogu samo sanjati.

Pogledajte kako će izgledati novi stadion Jacksonville Jaguarsa i ovo je nešto zaista nevjerovatno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti