ESPN odabrao najpopularnijeg sportistu svijeta

Ista meta, isto odstojanje

ESPN odabrao najpopularnijeg sportistu svijeta

Kao što smo to i navkli, ESPN je i ove godine izabrao najpopularnijeg sportistu svijeta.

Kao parametre odabrani su pratioci na društvenim mrežama, sponzorski ugovori i broj pretraga na internetu, a prvo mjeso treću godinu zaredom je osvojio Portugalac Cristiano Ronaldo.

On je iza sebe ostavio zvijezdu NBA lige LeBrona Jamesa, dok je na trećoj poziciji završio Ronaldov najveći rival Leo Messi. Dalje redom slijede, napadač PSG-a Neymar, teniser Roger Federer, golfer Tiger Woods, košarkaš Kevin Durant, teniser Rafael Nadal, košarkaš Stephen Curry i golfer Phil Mickelson. U prvih 100 nema sportista iz BiH, dok je iz regiona tu samo Novak Đoković i to na 13. poziciji.

Ove godine se na listi nalazi 12 sportistkinja što je za četiri više nego prošle, a najbolje je plasirana očekivano Serena Williams na 12. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije