Futsal euforija trese Cazin

U četvrtfinalu Kupa Bubamara dočekuje GFC Sarajevo

Futsal euforija trese Cazin

A. Beganović

Uoči četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu euforija trese Cazin. S velikim nestrpljenjem se očekuje 6. marta kada će Bubamara preko GFC Sarajevo pokušati doći do polufinala Kupa naše zemlje.

U polufinale Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu su se plasirali Hercegovina i Radnik MD Shop, a preostala dva učesnika same završnice saznat ćemo 6. marta kada svoje mečeve četvrtfinala igraju Bubamara iz Cazina i GFC Sarajevo, te Doboj i Željezničar.

U Cazinu nekoliko dana prije četvrtfinalnog meča u kojem Bubamara dočekuje GFC Sarajevo vlada prava euforija, a u taboru domaćina su optimistični i pored toga što im u goste stiže član elitnog ranga bh. futsala.

"U goste nam dolazi jako dobra ekipa GFC Sarajevo na čelu sa odličnim trenerom Nijazom Mulahmetovićem. Sigurno se radi o ekipi koja u svakom trenutku zna šta radi i ima kvalitet. Imaju dosta dobrih pojedinaca u ekipi, tako da nas očekuje zahtjevna utakmica", istakao je jedan od najboljih igrača Bubamare, Darko Milanović.

Bubamara je u nevjerovatnom nizu od 15 pobjeda i sasvim sigurno će biti ravnopravan protivnik favoriziranim gostima iz Sarajeva.

"Mi imamo pozitivan niz od 15 pobjeda u prvenstvu i želimo u tom ritmu da nastavimo. S obzirom da igramo pred našim navijačima, koje i ovom prilikom pozivam da kao i uvijek budu nas šesti igrač, očekujemo pobjedu. Siguran sam da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mjesta jer je tako svaku našu utakmicu i veliko hvala našim navijačima. Cazin zasigurno ima najbolju publiku i mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo i ostvarimo plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine", ističe Milanović.

Ekipa iz Cazina je već osigurala prvo mjesto u svojoj grupi federalne lige i s mnogo nestrpljenja u Cazinu očekuju play-off.

"Što se tiče prvenstva ostala nam je zadnja utakmica regularnog dijela protiv MNK Sparta. Osigurali smo prvo mjesto i sa puno optimizma idemo u play-off . Igramo dobro, treniramo dobro, ekipa diše kao jedan i sa nestrpljenjem čekamo da krene doigravanje. Znamo da ima dobrih ekipa iz drugih regija, ali smatram da imamo daleko najkvalitetniju ekipu, no to im moramo dokazati na terenu", govori Milanović i za kraj dodaje:

"Ljudi iz Uprave kluba rade dobar posao, puni su optimizma. Imamo najbolje navijače i mi ćemo dati svoj maksimum da dođemo do zacrtanog cilja te da se na kraju svi zajedno radujemo. Dovoljno je doći u sportsku dvoranu u Cazin i vidjeti tribine ispunjene do poslednjeg mjesta sa velikim brojem djece. Zapravo to je pobjeda za sport i za futsal generalno i Cazin zaslužuje da igra Premijer ligu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi