I to je moguće: Slavni Hrvat dnevno zaradi 68.000 dolara, a ne radi ništa
Legendarni trener nakon 23 godine napustio Patriotse

Bill Belichick može mirno u penziju

I to je moguće: Slavni Hrvat dnevno zaradi 68.000 dolara, a ne radi ništa

M. Šljivak

Jedno od najvećih trenerskih imena u svijetu američkog fudbala, 71-godišnji Bill Belichick, napustio je nakon 23 godine klupu New England Patriotsa. Otišao je nakon najgore sezone koju je imao i omjera od 4-13, no u narednih godinu dana će zarađivati nevjerovatne cifre - čak 68.000 dolara dnevno.

Slavni trener američkog fudbala Bill Belichick sin je hrvatskog imigranta koji je tokom prošlog stoljeća došao u Sjedinjene Američke Države u potrazi za boljim životom.

Bill je oduvijek isticao svoje porijeklo i ono mu nije bilo nikakva prepreka da postane jedan od najboljih trenera američkog fudbala svih vremena.



"Ponosan sam na svoje hrvatsko prijeklo. Zbog toga nosim hrvatski grb na jakni", poručio je čuveni trener u oktobru 2022. godine kada je NFL dozvolio isticanje drugih obilježja.

Belichick je slavu stekao kao trener New England Patriotsa. Ekipu je preuzeo 2000. godine i pune 23 godine je ostao na njenom čelu. Ipak, katastrofalna sezona i samo četiri pobjede iz 17 utakmica navele su vlasnika Patsa Roberta Krafta da velikom prijatelju uruči otkaz.

Tako je nakon 23 godine saradnje 71-godišnji trener napustio Patriotse, ali ne odlazi praznih ruku. Isplaćen mu je ugovor od 25 miliona dolara i Bill Belichick može mirno da čeka novi angažman.

Oglasi

Bill Belichick napustio Patriotse (Foto: EPA)

Slavni trener će tako dnevno zarađivati 68.000 dolara, a da neće mrdnuti prstom u narednih godinu dana. Savršen posao, zar ne?

Bill Belichick Patriotse odveo do šest titula

Legendarni trener je s Patriotsima osvojio čak šest naslova prvaka. On je bio čovjek koji je dao priliku Tomu Bradyju i to mu se itekako isplatilo.

Patriotsi dominirali pod njegovim vodstvom. Gledali smo neke od najboljih utakmica svih vremena, a Bill Belichick je stekao ogromnu slavu i upisao je svoje ime u historiju.

Treba svakako napomenuti da 71-godišnji trener ima još dva prstena kao dio New York Giantsa, gdje je od 1985. do 1990. godine radio kao defanzivni koordinator.

Pored Patriotsa on je kao glavni trener radio još u Cleveland Brownsima, a tokom bogate karijere radio jeu Coltsima, Lionsima, Broncosima i Jetsima.

Tri puta je biran za najboljeg trenera NFL-a i njegovo će ime zauvijek ostati upisano u historiju ovog sporta.

Top Komentari

plemic
odmah ga angažirati za hrvatsku (može i bih) reprezentaciju, jezik može i naknadno naučiti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi