Velika drama viđena je u Dohi, ali Hrvatska je u finalu!

Na peterce bolji od Francuske

Velika drama viđena je u Dohi, ali Hrvatska je u finalu!

E. Škorić

Hrvatski vaterpolisti su odigrali dramatičan meč u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u katarskoj Dohi. Bilo je 11:11, da bi u raspucavanju peteraca slavili Hrvati.

Hrvatska je za rivala u polufinalu imala Francusku, koja se pokazala najvećom senzacijom na turniru. Francuzi su u četvrtfinalu već izbacili aktuelne svjetske prvake Mađare, ali su u duelu s Hrvatskom bili autsajderi, no pokazali su sav svoj kvalitet.

Prvu četvrtinu je Hrvatska dobila sa 3:2, a na poluvremenu je bilo 6:5. Poslije tri četvrtine bilo je 9:6 za Hrvatsku koja je bila tako blizu pobjede.

Francuzi su smanjili na 9:8 napravivši 2:0 seriju na početku zadnje dionice, a Bouet je zabio za 10:10. 52 sekunde do kraja Loren Fatović pogađa za vodstvo Hrvatske, ali je Khazs 16 sekundi prije kraja pogodio za novo izjednačenje (11:11).

Duel je okončan tim rezultatom pošto Hrvatska nije iskoristila posljednji napad, pa su peterci odlučivali o pobjedniku.

U velikoj drami u petercima brojni igrači obje selekcije bili su sigurni, da bi potom promašio Khaz, kome Anić brani i odvodi Hrvatsku u veliko finale.

U finalu će naši susjediti odmjeriti snage sa Italijom, dok će poražena Francuska igrati za treće mjesto protiv selekcije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi