Hrvatska u čudu gleda ime protivnika u polufinalu: "Ostali smo svjetska velesila"
FOTO: EPA

Barakude u borbi za novu medalju

Hrvatska u čudu gleda ime protivnika u polufinalu: "Ostali smo svjetska velesila"

Haris Zilić

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske je trijumfom protiv Srbije rezultatom 15:13 izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru u Dohi gdje će iznenađujuće igrati protiv selekcije Francuske.

Francuska je golom tri sekunde prije kraja utakmice u četvrtini finala šokirala Mađarsku i savladala rezultatom 11:10.

Za Francuze će to biti prvo polufinale na velikim takmičenjima i prva borba za medalje.

Nakon meča protiv Srbije u četvrtini finala komentar je dao i selektor Hrvatske, Ivica Tucak.

"Deseti plasman u polufinala svjetskih prvenstava od 2005. godine, to su činjenice. To niko ne može osporiti. Uz sve one velike reprezentacije svijeta, mi smo na prvom mjestu po tom pitanju", rekao je Tucak i nastavio:

"Ponosan sam jer smo nakon smjene generacija ostali vaterpolska velesila i to nam niko ne može oduzeti."

Oglasi

Nakon toga Tucak je prokomentarisao i sam meč protiv Srbije.

"Zatvorili smo sve ono što smo trebali kod Srbije. Marko je bio odličan na golu, igrači pomagali jedan drugome. Igrač više je bio odličan. Ono što sam ja govorio, ali nisam regovao zadnjih dana kada sam slušao i čitao kako igrači navodno nemaju odlučnosti i tako dalje. Nema govora o tome."

Hrvatska će tako u borbu za nove medalje nakon nedavnog srebra na Evropskom prvenstvu koje je održano upravo u Zagrebu gdje su u finalu poraženi od Španije.

Što se tiče drugog polufinala na Svjetskom prvenstvu u Dohi, snage će odmjeriti Španija i Italija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi