Hrvatska i Srbija odigrale još jedan klasik: Barakude na kraju s osmijehom na licu, Delfini u suzama
FOTO: EPA

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Hrvatska i Srbija odigrale još jedan klasik: Barakude na kraju s osmijehom na licu, Delfini u suzama

H. Zilić

Fenomenalan meč u četvrtini finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Kataru u Dohi odigrale su selekcije Srbije i Hrvatske, a možemo reći da je to bio još jedan vaterpolski klasik u režiji starih rivala.

Nakon velike borbe, preokreta, drame, slavila je selekcija Hrvatske rezultatom 15:13.

Hrvatska bolje otvara meč. Poveli su Hrvati 1:0, zatim 3:1, ali Srbija se vraća i prva četvrtina završena je rezultatom 4:4.

Velika borba i drama u drugoj četvrtini koja je protekla u egalu, a završena je rezultatom 5:5, tako da je nakon dvije četvrtine rezultat glasio 9:9.

U trećem periodu više grešaka selekcije Sbije što Hrvatska koristi, dobili su period 2:1 i poveli 11:10, te sa golom razlike ušli u posljendnju četvrtinu.

U odlučujućoj četvrtini Srbija vraća egal, zatim se igralo gol za gol sve do finiša, a onda dvije minute prije kraja Bijač brani peterac selekciji Srbije, da bi Burić u narednom napadu pogodio za 14:12 i tu je Hrvatska prelomila utakmicu, a na kraju je bilo konačnih i pomenutih 15:13 za Hrvatsku.

Oglasi

Ranije, plasman u polufinale osigurala je Španija savladavši Crnu Goru sa 15:12, a u borbi za medalje gledat ćemo Italiju koja je u četvrtini finala rezultatom 11:10 bila bolja od Grčke. Posljednji polufinalista će biti poznat nakon duela Mađarske i Francuske.

Borbe i za ostale pozicije na Svjetskom prvenstvu

Gledali smo danas u Dohi i mečeve za plasman od 9. do 12. mjesta na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

Rumunija je savladala Kinu sa 9:7, dok je SAD bio bolji od Australije sa 16:10. Dakle za 9. mjesto će igrati Rumunija i SAD, a za 11. mjesto borit će se Kina i Australija

U Dohi su danas ogirani i mečevi za plasman na začelju gdje je također bilo zanimljivo.

U borbi za 15. mjesto Južna Afrika je savladala Kazahstan rezultatom 11:10, dok je 13. mjesto osvojio Japan koji je deklasirao brail rezultatom 22:11.

Top Komentari

pero98
Bravo Barakude.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi