Sada slijedi spektakl: Hrvati razbili Kinu, te zakazali četvrtfinale protiv Srbije
Kinezi nisu imali šanse da ugroze naše komšije Foto: Tonci Vlasic / CROPIX

Svjetsko prvenstvo u Dohi

Sada slijedi spektakl: Hrvati razbili Kinu, te zakazali četvrtfinale protiv Srbije

S. Mlaćo

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2024. u Dohi sasvim očekivano nadigrala je selekciju Kine 22:4.

Hrvati su tako osigurali plasman u četvrtfinale gdje ih sada očekuje duel sa Srbijom, ali već su ostvarili jedan vrijedan uspjeh.

Pobjedom nad Kinom Hrvatska je izborila plasman na Olimpijske igre koje se na ljeto održavaju u Parizu. Srbija je već ranije osigurala plasman na Olimpijske igre nakon što je jučer savladala Sjedinjene Američke Države 14:12.

Danas Hrvatska nije imala problema i bilo je od starta jasno da će naše komšije upisati sigurnu pobjedu. Povela je Hrvatska preko Kragića, na 2:0 je povisio Harkov, da bi Peng smanjio na 2:1.

Na plus tri za Hrvatsku vratio je Kržić, što je bio kraj prve četvrtine.

Oglasi

Kina je bila pet minuta u drugoj četvrtini bez pogotka, te postigli prvi tek u šestoj minuti.

Početkom četvrte četvrtine Hrvatska je imala čak 13 golova prednosti, te se samo čekao kraj meča.

Na kraju je završilo 22:4. Meč Hrvatske i Srbije će vjerovatno biti odigran u utorak. Danas na prvenstvu od 14 sati igraju Australija i Francuska, a zatim Crna Gora i Rumunija, te SAD - Italija.

Finale je planirano 17.02.

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, četvrtfinale:

Hrvatska - Kina 22:4

Top Komentari

plemic
dobro je završilo, nitko se od kineza nije udušio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi