Rekordan iznos za sport u Kantonu Sarajevo

Mnogo više novca nego prethodne godine

Rekordan iznos za sport u Kantonu Sarajevo

E. Škorić

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo kreirao je najveći budžet za kulturu i sport za 2024. godinu u historiji Vlade Kantona Sarajeva.

"Ovaj budžet MKS KS je jasan pokazatelj i opredjeljenje mene kao ministra za stvaranje boljih uslova u oblasti kulture i sporta u Kantonu Sarajevo", poručio je ministar sporta i kulture Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Za infrastrukturu u oblasti kulture i sporta izdvojeno je rekordnih 16 miliona KM, što je mnogo više u odnosu na prethodnu godinu kada je taj budžet iznosio "samo" 4,3 miliona KM.

Magoda ističe da su transferi neprofitnim organizacijama iz oblasti kulture povećani sa 6 miliona KM na 9,7 miliona KM. Za svih 13 ustanova kulture je povećan budžet.

Ukoliko zastupnici jednoglasno usvoje budžet Ministarstva kulture i sporta KS na današnjoj sjednici, pokazat će svoju odgovornost, opredjeljenje i podršku prema kulturnim i sportskim vrijednostima u Kantonu Sarajevo, a koje su podržane kroz rekordan iznos iz budžeta za narednu godinu.

Top Komentari

Samo da se utroše na prave stvari. Svaka čast za ovu odluku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi