Magoda: Polako, ali sigurno vraćamo rukomet tamo gdje mu je i mjesto

Zmajevi idu na EP treći put u nizu

Magoda: Polako, ali sigurno vraćamo rukomet tamo gdje mu je i mjesto

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Naša reprezentacija će ponovo igrati na smotri najboljih rukometaša Starog kontinenta.

Naime, u grupi sa Slovenijom, Crnom Gorom i Kosovom, naši rukometaši su zauzeli drugo mjesto sa osam osvojenih bodova i po prvi put na EP idu sa druge pozicije s obzirom da smo prethodna dva puta nastup izborili kao trećeplasirani.

Velika je stvar za bh. rukomet plasman na EP, pogotovo što smo prije početka kvalifikacija u svakom smislu bili kao razbijena vojska.

No, sadašnji prvi čovjek bh. rukometa, Kenan Magoda, nakon preuzimanja predsjedničke funkcije povukao je najbolji mogući potez. Uzeo je telefon u ruke, kontaktirao je legendarnog Irfana Smajlagića s kojim je sjajno sarađivao u RK Bosna Sarajevo i ponudio mu selektorsku poziciju.

Naravno, kako to biva u Bosni i Hercegovini, njegov potez nije prihvaćen sa odobravanjem, pogotovo nakon dva uvodna poraza u kvalifikacijama.

Oglasi

Ipak, Magoda i njegovi saradnici u Upravnom odboru nisu gubili glavu, znali su da rezultat mora doći jer Pipe gdje god da je radio, opravdao je očekivanja.

I danas, zajedno sa svim Bosancima i Hercegovcima, upravo Magoda i njegovi saradnici, imaju ponajviše razloga za slavlje. Potvrdio nam je to i prvi čovjek bh. rukometa.

"Najveće i najdraže pobjede u mojoj karijeri, a bilo ih je. Doista sam presretan. Ne samo radi plasmana na Evropsko prvenstvo, nego i zbog toga što osjetim da se rukomet polako vraća u kuće Bosanaca i Hercegovaca", za Sportsport.ba je istakao Magoda i dodao:

Ali, kada smo se prihvatili nezahvalnog posla, znali smo da sa dobrim i poštenim namjerama možemo napraviti mnogo. I evo nas, na dobrom smo putu.

Vjerujte mi, poznajem dobro selektora i on će već sutra zaboraviti večerašnju pobjedu i pravit će plan i program za naredne godine, za budućnost bh. rukometa. Čestitam njemu i njegovom strićučnom štabu, reprezentativcima i našim vjernim navijačima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije