Simbol oholosti i bahatosti - Mbappeu je smiješan sav haos kojeg je napravio
Foto - EPA

Nevjerovatan je

Simbol oholosti i bahatosti - Mbappeu je smiješan sav haos kojeg je napravio

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe vraćen je u ekipu PSG-a iako je klub odlučio da ga suspenduje nakon što je odbio potpisati novi ugovor. Nesporazum je izglađen, a Mbappe koji je po mnogima simbol oholosti i bahatosti sada slavi što je još uvijek u dresu francuskog prvaka.

Kylian Mbappe je i ovog ljeta bio udarna priča širom Evrope. Francuska zvijezda dugo je bila pod suspenzijom PSG-a zbog odbijanja novog ugovora, no na kraju su nesporazumi riješeni i on je vraćen u ekipu.

Očekuje se da će u narednom periodu 24-godišnji fudbaler produžiti saradnju s francuskim prvakom uz džentlmenski dogovor o prodaji u ljeto naredne godine, pa se slobodno može reći da je Mbappe istinski pobjednik nakon svega što se dešavalo.

A sve što je napravljeno ovog ljeta odlučio je proslaviti na društvenim mrežama. Objavio je fotografiju na kojoj je sav sretan u opremi PSG-a i jasno je da se on itekako osjeća kao pobjednik nakon svega.

Oglasi

Dobio je Mbappe i dosta pomoći u ljetnom prijelaznom roku. Prije svega u klub je stigao njegov veliki prijatelj Ousmane Dembele i bit će interesantno vidjeti kako će PSG izgledati ove sezone kada se ekipa uigra.

Podsjetimo, francuski fudbaler je na stolu ovog ljeta imao ponudu od Al Hilala iz Saudijske Arabije vrijednu 700 miliona eura, no on je to odbio, iako je PSG pristao da ga proda.

Na kraju je došlo do pomirenja između dvije strane. Osmijeh je ponovo na licu najveće zvijezde francuskog fudbala, ali taj osmijeh nosi i poprilične sumnje zbog svega što radi, naročito zbog bahatog ponašanja.

Kylian Mbappe će od PSG-a u ovoj sezoni uzeti 222 miliona eura od ugovora i brojnih bonusa koje su mu po ugovoru dužni isplatiti, a vidjet ćemo kada će i hoće li ispuniti obećanje i potpisati novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je novu sezonu započeo s tri gola u dvije utakmice, a ukupno je u dresu pariškog velikana u 262 utakmice postigao 215 golova uz 98 asistencija.

Oglasi

Najnovije vijesti