Bomba iz Pariza i ponovo Kylian Mbappe
Foto - EPA

Razmišlja o drugim opcijama

Bomba iz Pariza i ponovo Kylian Mbappe

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe navodno bi narednog ljeta konačno mogao napustiti PSG. Godinama unazad se sjajni napadač povezivao s Real Madridom, ali francuski list L'Equipe navodi kako bi njegov novi tim mogao postati Liverpool.

Kylian Mbappe je i ovog ljeta napravio pravu sagu oko odlaska iz PSG-a. Nakon što je odbio potpisati novi ugovor našao se pod suspenzijom kluba i propustio je nekoliko sedmica treninga i nekoliko utakmica.

Ipak, kada je vidio da ni klub više ne popušta prema njemu, odlučio je pružiti ruku pomirenja i dogovorio je da će potpisati novi ugovor uz džentlmenski sporazum da će mu biti omogućeno da narednog ljeta ode gdje bude želio.

A njegov novi klub prema tvrdnjama francuskog lista L'Equipe neće biti Real Madrid, klub s kojim se godinama povezivao, već engleski velikan Liverpool.

"Kylian Mbappe je otvoren prema ideji da se narednog ljeta pridruži Liverpoolu. On traži izlaz iz PSG-a 2024. godine", tvrdi L'Equipe.

Oglasi

Naravno, interes za potpisom Kyliana Mbappea sigurno će biti ogroman. Teško i da će Real Madrid odustati nakon svih godina u kojima su ga jurili, no vidjet ćemo šta vrijeme donosi.

Liverpool je sigurno izuzetno privlačno ime. Ipak, tim Jurgena Kloppa bi morao završiti na mjestu koje vodi u Ligu prvaka jer igrač poput Mbappea teško da će potpisati za klub kojeg nema u elitnom rangu klupskog fudbala.

Još nekoliko mjeseci nas dijeli od nove transfer sage oko Kyliana Mbappea koji će očito biti ponovo glavna priča tokom vrelih noći i dana.

Ovu sezonu u dresu PSG-a Mbappe je počeo fenomenalno. U tri utakmice je zabio pet pogodaka i pokazao je još jednom da je odavno prerastao francusko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gdje će igrati u sezoni 2024/2025 znat ćemo vjerovatno već krajem ove sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Igrace u PM i vi i Mbape
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi