Lanu Pudar jutros nismo gledali u Dohi, razlog je lakša povreda

Svjetsko prvenstvo u Dohi

Lanu Pudar jutros nismo gledali u Dohi, razlog je lakša povreda

S. Mlaćo

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar pred novim je izazovima.

Lana će nastupati na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, a jutros je trebala nastupati u disciplini 100 metara delfin. Radi se o kvalifikacijama, no zbog lakše povrede ramena odlučeno je da neće nastupiti u ovoj disciplini.

Lana je bila favoritkinja, no na kraju je u dogovoru sa trenerima odlučeno da neće biti rizika, iako je Lana imala veliku želju da nastupi.

Pored Lane našu zemlju na ovom prvenstvu će predstavljati i Dino Sirotanović Hasibović, te Adi Mešetović.

Već u srijedu 14. februara Lana će nastupati u kvalifikacijama u disciplini 200 metara delfin, a isti dan polufinalna utrka je od 17 sati.

Finale u ovoj disciplini je 15. februara od 17 sati.

Svi se nadamo da će nas Lana po ko zna koji put obradovati i donijeti nove uspjehe za našu domovinu, te da povreda neće biti ozbiljnije prirode.

Nedavno je Lana proglašena za najbolju sportašicu naše zemlje u prošloj godini. Sasvim zasluženo, a nadamo se da će rođenoj Mostarki i 2024. godina donijeti mnogo uspjeha.

Top Komentari

plemic
velika vijest. danima iz njezinog štaba govore da će plivati samo 200m.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti