Lana Pudar zauzela šesto mjesto na Evropskom prvenstvu
FOTO: EPA

U utrci za 100 metara delfin

Lana Pudar zauzela šesto mjesto na Evropskom prvenstvu

H. Zilić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plivala je danas finalnu utrku na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima koje se održava u rumunjskom Otopeniju.

Lana je imala sreće jer su u finale plasirala kao rezerva obzirom da jučer u polufinalu zauzela deveto mjesto.

U današnjem finalu naša najbolja sportistkinja je zauzela šesto mjesto s vremenom 56.91.

Podsjetimo, Lana je u Otopeniju uzela bronzanu medalju na 200 metara delfin tako da je i nakon ovog prvenstva kolekcija medalja sve veća.

Naredne godine Lana će imati i najveći cilj u dosadašnjoj karijeri.

Oglasi

Sve navedeno su i neki vid priprema za 2024. godinu i Olimpijske igre u Parizu.

Mlada 17-godišnja Mostarka kao da je svjesna cijele situacije i dala je zanimljivu izjavu za zvaničnu stranicu "European Aquatics".

"Puno mi znače medalje, to je velika stvar za mene, ali i moju državu. Prva sam koja je osvojila i evrospku i svjetsku medalju", rekla je Lana i nastavila:

"Moj cilj su Olimpijske igre u Parizu, svi u Bosni i Hercegovini čekamo tu medalju, bilo bi to historijski trenutak. Moj cilj je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju."

Siugrno je da će naredna 2024. godina biti veoma uzbudljiva za Lanu, ali i bh. plivanje.

Top Komentari

crni1000
Najbolja si!
1 0
Rodjeni1985
Bravo Lana!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi