Lani Pudar nagrada najbolje sportašice Bosne i Hercegovine za 2023. godinu

U izboru Olimpijskog komiteta

Lani Pudar nagrada najbolje sportašice Bosne i Hercegovine za 2023. godinu

E. Čaušević

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine izabrao je Lanu Pudar za najboljeg sportistu 2023. godine u našoj zemlji.

Ceremonija proglašenja najboljih održana je u multimedijalnoj sali Olimpijskog komiteta BiH.

Na 12. manifestaciji "Izbor sportiste godine" na kraju je najviše razloga za slavlje imala naša najbolja plivačica Lana Pudar kojoj je zasluženo pripala ova titula.

Pudar je ostvarila odlične rezultate u godini koja je lagano na izmaku i zasluženo je dobila nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine.

"Iza mene je jedna veoma vrlo uspješna godina i posebno mi je drago što mogu reći da održavam neki kontinuitet rezultata. Jedno veliko hvala Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine jer to je zaista jedna kuća koja je uvijek tu za mene, kojoj se uvijek mogu obratiti", rekla je Pudar nakon što je dobila nagradu.

Lana je u 2023. godini osvojila čak devet evropskih i svjetskih medalja, a od toga pet ih je bilo zlatnog sjaja.

Također, treba istaći da su nagrade za vrhunski rezultat pojedinca u timskim sportovima dobili Edin Džeko i Džanan Musa, dok je najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji Nedžad Husić.

Lana je pored glavne nagrade osvojila i titulu najbolje sportistkinje BiH u seniorskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije