Novo priznanje za Lanu Pudar za kraj godine

Manifestacija održana u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH

Novo priznanje za Lanu Pudar za kraj godine

S. Mlaćo
Sinoć je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana 11. manifestacija “Izbor sportiste godine“.

Sve je proteklo u sjajnoj atmosferi, a za sportistu 2022. Godine proglašena je naša najbolja plivačica Lana Pudar.

Pudar nije mogla biti na licu mjesta s obzirom da se nalazi u Australiji, ali obratila se putem video linka.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom Bosne i Hercegovine u 2022. godini. To je san svakog sportiste. Hvala svima koji me podržavaju u ostvarenju mojih sportskih ciljeva, a posebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici i prijateljima. Hvala vam!".

Pudar je u ovoj godini između ostalog bila seniorska prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin, te dvostruka prvakinja Mediteranskih igara u disciplini 100 i 200 metara delfin.

Lana je sa svojim timom otputovala u Melbourn na Svjetsko prvenstvo u plivanju u 25-metarskim bazenima.

Oglasi

Poslije vrlo uspješne takmičarske godine koja je iz Lane u kojoj se okitila sa velikim brojem medalja na najvećim plivačkim takmičenjima u svijetu, od čega se posebno ističe titula europske prvakinje u seniorskoj konkurenciji u disciplini 200m delfin, ovo prvenstvo će za nju svakako biti najveći ispit do kraja godine.

Kako se može vidjeti na prijavnim listama za ovo prvenstvo, Lana Pudar je prijavljena u četiri discipline, 50, 100 i 200 metara delfin i 100 metara kraul.

Kontaktirali smo predsjednika Kluba vodenih sportova „Orka“ i jednog od Laninih trenera prof.dr. Damira Đedovića da nam kaže kakva su očekivanja na ovom prvenstvu i u kakvoj formi Lana ide u Australiju.

Profesor Đedović  je kazao.

“Svakako da je iza nas jedna vrlo duga, naporna ali i vrlo uspješna godina, koju želimo završiti na najbolji način. Poslije nešto dužeg odmora kojeg je Lana imala po završetku prvenstva Europe u Rimu, u novi ciklus priprema krenula je malo kasnije nego li je to bio slučaj prethodnih godina jer joj je odmor bio neophodan. Vrlo smo zadovoljni njenom reakcijom i zalaganjem u prethodnom ciklusu priprema za novu takmičarsku sezonu.

Na ovo prvenstvo idemo da se Lana što bolje predstavi i da još jednom dokaže da pripada u sami vrh svjetskog plivanja. Konkurencija je vrhunska i iskreno se radujemo ovom prvenstvu i nadamo se lijepom završetku ove godine. Ono što možemo obećati je da će Lana dati sve od sebe da svoju državu predstavi u najboljem svijetlu, a plasman u finale svjetskog prvenstvo je nešto čemu ćemo svakako težiti.“

Top Komentari

Mowzilla
Aferim heroino nasa ⚜️
2 0
user1667575277
Bravo za nasu kraljicu i sirenu Najbolja si
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti