Lana Pudar peta na Svjetskom kupu!

Disciplina 200 metara delfin

Lana Pudar peta na Svjetskom kupu!

M. Šljivak

Lana Pudar nije uspjela osvojiti medalju na Svjetskom kupu u Berlinu u trci na 200 metara delfin.

Najbolja bh. plivačica u večerašnjem finalu je distancu od 200 metara isplivala u vremenu 2:06.25 što je na kraju bilo dovoljno za petu poziciju.

Zlato je u Berlinu uzela Italijanka Ilaria Cusinato s vremenom 2:05.30, druga je bila Finkinja Laura Lahtinen (2:05.61), a treća Amerikanka Hali Flickinger (2:05.63).

Lana je odlično ušla u trku. Vodila je nakon dva okreta, ali zatim je Italijanka Cusinato krenula žestoko i preuzela je vodstvo u trci.

Pudar je polako posustajala. Nedostajalo je malo snage u završnici i na krajuje bh. plivačica zauzela jako dobro peto mjesto, što je još jedan zaista odličan rezultat za ovu 16-godišnjakinju.

Lana Pudar na ovom takmičenju tempira formu za još jedno veliko takmičenje. To je Svjetsko prvenstvo  u Australiji u 25-metarskim bazenima koje će se održati od 13. do 18. decembra.

Najbolja bh. sportašica ove godine je Evropskom prvenstvu u Rimu itekako obradovala Bosnu i Hercegovinu. Vratila se kući u svoj Mostar s dvije medalje.

U veoma teškoj konkurenciji osvojila je bronzanu medalju na 100 metara delfin, a zatim je na 200 metara delfin osvojila zlato.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
nemere ni drvenu medalju osvojit
0 10
Mowzilla
Aferim ⚜️
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi