Političari, gledajte da biste shvatili: Ovako se istinski voli Lana i voli BiH!

Posljednje sekunde utrke u Rimu i velike emocije

Političari, gledajte da biste shvatili: Ovako se istinski voli Lana i voli BiH!

Samir Mlaćo
O uspjehu Lane Pudar, tačnije osvojenoj zlatnoj medalji finalnoj utrci na 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu, još uvijek se priča.

Lani sutra u spremaju veliki doček u Mostaru i nema sumnje da će biti spektakularno.

Lana je u finalu bila nevjerovatna i počistila je svoju konkurenciju. 16-godišnjakinja je završila utrku u vremenu 2:06.81 i oduševila je cijeli svijet.

Srebro je osvojila danska plivačica Helena Rosendhal Bach, dok je treća bila italijanska plivačica Ilaria Cusinato.

I u Laninu timu su itekako sretni i ponosni, a Klub vodenih sportova Orka objavio je video o kojem će se dugo pričati.

Naime, na istom je vidljivo kako su Lanini treneri ispratili Damir Đedović i Goran Grahovac ispratili posljednjih 15 sekundi utrke u kojoj je Lana stigla do zlata.

Oglasi

„“Hajde, toooo“, bile su riječi uz nevjerovatne emocije ljudi koji također zaslužuju sve pohvale i bez kojih ovaj uspjeh svakakako ne bi bio moguć.

Malo je nedostajalo da se i sami nađu u bazeni od prevelikog slavlja...

Kako su i da li su Damir i Goran preživjeli zadnjih 15 metara😅 #orkamostar #22april #teamwork 🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Friday, August 19, 2022

Na društenim mrežama pojavilo se i nekoliko videa s ove utrke, te su se mogli čuti komentari raznih komentatora.

Tako se u centru pažnje pojavio jedan engleski komentator koji je bio u nevjerici nakon što je Lana došla do zlatne medalje.

Oglasi

"Pudar napada utrku, to je sigurno. Ona će ići tako do kraja i vidjet ćemo je li ostalo dovoljno snage. To je veliko vodstvo. Mislim da svi koji ovo gledaju govore: 'Jesi li luda'", rekao je nakon 100 metara utrke.

 No, u nastavku je priznao da baš ne vjeruje da Lana može da nastavi s tim tempom u ovoj utrci.

 "Ne vjerujem da će Pudar izdržati, ali da vidimo. Svi u Bosni i Hercegovini će sigurno reći: 'Da, ti to možeš, ali umorit će se sigurno na zadnjih 50 metara".

 Ipak, kada je vidio da Lana ne posustaje i da dominantno ide do zlatne medalje ostao je u šoku zbog nevjerovatnog nastupa ove 16-godišnjakinje iz Bosne i Hercegovine.

 "Ovo će biti nevjerovatno ako izdrži do kraja. Znata šta, ona će izdržati do kraja. Ovo je nevjerovatan način plivanja na 200 metara. Kakvo plivanje. Nevjerovatno plivanje Lane Pudar, mislio sam da je ovo promašeno, ali očito ona zna bolje od mene. Izdržala je do kraja, nevjerovatna je. Ovo je šesti najbolji rezultat na svijetu ove godine. Čovječe, nikada ne biste zamislili da neko može ovako da pliva na 200 metara", zaključio je.

Top Komentari

isko87
Covicu Bakiru Dodice majmuni jedni neotesani.Ovo djete je sve ujedinilo sto vi nikad necete moci za zivot svoj jadni.Izadjite sva 3 dajte djetetu podrsku(a znam da necete) Cjela Bosna i svijet su stali iza ove curice vas 3 sutite gnjide jedne.Dajte morala ovom djetetu kretencine jedne neotesane
11 0
zilan66
Mislim da je ovim istrosenim politicarima zadnjih 50 metara u ovom mandatu i da nece stici do cilja.do cilja idu lana,njena porodica ovi hrabri treneri i svi oni koji nisu optereceni glupostima.vratiti vjere u vjerske objekte,politiku u institucije,mlade nazad u bih i eto uspjeha .pozdrav za sve dobre ljude ma koje vjere,nacionalnosti,drzavnosti bili.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi