Mostar SG uvjerljiv protiv Dinama
Foto - NSBiH

Bh. prvak razbio Moldavce

Mostar SG uvjerljiv protiv Dinama

M. Šljivak

Futsaleri Mostar SG-a savladali su večeras u Jablanici moldavski Dinamo Plus sa 8:3 u susretu 2. kola grupe 8 UEFA Lige prvaka.

Bh. prvak odigrao je odličan meč i jako je blizu da se plasira u Elitnu grupu Lige prvaka.

Kalajdžić je pogodio za vodstvo Mostara u 8. minuti, ali prednost je kratko trajala i gosti odmah preko Bondarenka zabijaju za 1:1. Međutim, golovima Šešelja i Radmilovića bh. prvak pravi lijepu zalihu na poluvremenu i vodi sa 3:1.

Gosti preko Svyrydova na otvaranju drugog dijela dolaze do 3:2, ali zatim slijedi prava golijada bh. tima. Redom su pogađali Jelić, Kahvedžić x2, Radmilović i Gosto, dok je za goste zabio još Tanski.

U subotu se igraju utakmice posljednjeg kola. Protivnik je Hovocubo iz Nizozemske i za plasman u Elitnu rundu bh. timu je potreba pobjeda.

Drugi meč grupe u kojem su se sastali finski i nizozemski prvaci, Kampuksen Dynamo i Hovocubo završen je neriješenim rezultatom 2:2.

Nakon dva kola Mostar SG i Hovocubo imaju po 4 boda, dok Kampuksen Dynamo ima 2. Posljednje mjesto na tabeli zauzima Dinamo Plus bez bodova.

Mostarci su nastupili u sastavu: Stanislav Galić, Anel Radmilović, Nermin Kahvedžić, Marijo Aladžić, Bilal Jelić, Benjamin Ćesir, Amar Omanović, Adnan Kalajdžić, Tarik Džemić, Marin Suton, Predrag Šešelj, Vladan Vesić, Samir Gosto.

Top Komentari

user1597698961
Ovo je vec elitna faza,bore se za plasman u nokaut fazu,jer uefa tako daje gruoe da i ekipe iz manjih zemalja mfu doci do nokauta,u ovim grupama samo prvi prolazi a tamo prolazw 3 od 4 Bravo mostarci,kvalitwtniji stw i od holandjana,idemo
7 0
Zaccheroni
Bravo! Samo jako momci
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi