Mozzart uz košarkaške talente iz Bugojna

Nova oprema za omladince KK BHN BC

Mozzart uz košarkaške talente iz Bugojna

Sponzorski tekst

Već 22 godine u Košarkaškom klubu BHN BC Bugojno vrijedno rade sa mladim talentima. 

Trenutno okupljaju više od 90 perspektivnih košarkaša i košarkašica, a do sada su se okitili brojnim titulama. Kako bi nastavili pobjednički niz, iz Mozzarta su im poslali novu opremu za još bolju igru pod koševima. 

-Podrška kompanije Mozzart je značajna i u kontinuitetu ne samo našem klubu, nego i brojnim klubovima širom BiH zbog čega im treba odati veliko priznanje. Očekujemo svakako i podršku u učešću naših djevojaka u predstojećoj A1 ligi za košarkašice. Veoma se zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci- kaže Zaim Zajmović, predsjednik KK BHN BC Bugojno. 

Zaim je diplomirani košarkaški trener sa FIBA licencom, a tim na čijem je čelu posvećeno radi sa 93 mlada talenta koji su podijeljeni u pretpionirsku, pionirsku i kadetsku selekciju.

Omladinci se takmiče su u okviru Lige mladih SBK gdje su višestruki prvaci u muškim i ženskim kategorijama i osvajači KUPA SBK u muškoj i ženskoj selekciji.

Njihove kadetkinje su bile šampionke Sportskih igara BiH u Sarajevu i kao šampionke su u Splitu osvojile prvo mjesto i bile prvakinje Balkana. 

Od prošle sezone počeli su sa pretpionirkama igrati Žensku omladinsku ligu BiH. Juniorke ovog kluba su igrale i Premijer BiH ligu gdje su osvojile četvrto mjesto. U najveće uspjehe kluba ubrajaju igranje seniorske Premijer lige BiH za djevojke.

Iz njihovog tima potekla su poznata imena u svijetu košarke. Među njima su Meliha Mešan, koja je igrala dva Evropska juniorska prvenstva za BiH i Fahrudin Manjgafić koji je takođe dva puta nastupio za BiH na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Planovi kluba za naredni period su da pojačaju rad sa omladinskim selekcijama, kao i da zabilježe što kvalitetnije nastupe u seniorskim ligama BiH. 

Podršku u ostvarivanju ciljeva pružaju im Općina Bugojno na čelu sa načelnikom, sponzori, a najveći podsticaj crpe iz projekata na svim razinama u BiH. 

Njihov trud i ranije su prepoznali u kompaniji Mozzart, pa su im tada, u akciji „Novi dresovi za nove šampione“, uručili dvije nove garniture opreme za starije igrače. Podrška je ovaj put stigla omladincima koji bi mogli stopama starijih klupskih kolega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.