Najgori kockar u Americi objavio listiće sa Super Bowla: Izgubio je milion dolara...

Kakav peh je ovaj čovjek

Najgori kockar u Americi objavio listiće sa Super Bowla: Izgubio je milion dolara...

Jim McIngvale, vlasnik lanca trgovina s namještajem Gallery Furniture, izgubio je milion dolara na kocki tokom ovogodišnjeg Super Bowla. 

Jim je poznat kao veliki ljubitelj kocke ali i najlošiji kockar u Sjedinjenim Američkim Državama. On je prognozirao da će San Francisco 49ersi pobijedili Kansas City Chiefse u Super Bowlu te je bio toliko siguran da je na taj koeficijent od 2,10 uplatio milion dolara. Tačnije, uplatio je na dva ista listića po 500.000.

Ipak, 49ersi su na kraju izgubili sa 31:20 nakon što su odigrali očajan finiš meča, a osim što je Jim izgubio milion dolara mnogi njegovi klijenti su također u minusu. Naime, on je obećao da će svakome ko na dan Super Bowla bude kupovao u njegovim radnjama i pri tome potrošio više od 3000 dolara vratiti novac ukoliko dobije na ovim listićima. Na kraju se to nije desilo.

Mnogi smatraju da je ovakva vrsta klađenja samo marketing trik od strane Jima koji je inače poznat i kao Matress Mack jer na taj način privlači veliki broj mušterija u svoje radnje.

On se u prošlosti dosta nafulao kada je u pitanju kladionica pa je tako kroz čitav play off NFL-a igrao protiv Kansas Cityja. U divizijskom play off okršaju između Kansasa i Houston Texasa stavio je također milion dolara na Houston koji je na kraju izgubio iako je imao prednost od nevjerovatnih 24:0. U finalu konferencije stavio je na Tennesse Titanse protiv Kansas Cityja milion dolara i također izgubio.

To nije sve jer je isti čovjek u finalu doigravanja MLB lige prošle godine izgubio 12 miliona dolara pošto se kladio da će njegovi Houston Astrosi pobijediti Washington Nationalse. To se nije desilo jer su Nationalsi slavili sa 4:3. On je i tada obećavao slične popuste u svojim trgovinama u slučaju da dobije.

Dakle, u prethodnom periodu izgubio je 15 miliona dolara, ali je zato privukao veliki broj ljudi u svoje radnje.

Promo

Top Komentari

Plavi_Strumf
Sinkro bolji namještaj ima hahaha
4 2
Zoilomas
Je*em mu sve po spisku, ja cu citav zivot raditi za taj jedan listic.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi