Njemice ne žele ispoštovati pravila oblačenja u Kataru: Nema bikinija, nema ni nastupa
Foto - EPA

Ne žele igrati pokrivene

Njemice ne žele ispoštovati pravila oblačenja u Kataru: Nema bikinija, nema ni nastupa

M. Šljivak

Njemačke odbojkašice na pijesku Karla Borger i Julia Sude spremne su bojkotovati predstojeći turnir u Kataru.

One su najavile da ne želi igrati na turniru u Dohi ako im ne bude dozvoljeno da nose bikini, jer ne želi igrati pokrivene na visokim temperaturama.

Zbog strogih pravila pravila u oblačenju kod žena u ovoj zemlji, igračice bi morale nositi majice i duge pantalone umjesto bikinija.

To bi ujedno i značilo poštovanje prema zemlji koja je organizator turnira, ali one to ne žele napraviti.

"Samo želimo da radimo svoj posao, ali smo spriječene da nosimo svoju radnu odjeću. Ovo je jedina zemlja i jedini turnir gdje nam vlada govori kako da radimo svoj posao. To nam smeta", rekla je Borger za Deutschlandfunk i dodala je:

"Da li zaista treba da se turnir održi baš tamo", istakla je ona aludirajući na to da se navodno u Kataru krše prava žena.

Top Komentari

Realist
Ni ne trebaju se pokrivat kad su mogli organizirat mogu i trpit
28 9
Mowzilla
Hitlerovica
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi