Otvorene prijave za utrku Wings For Life World Run 2024, trčat će se i u BiH

Otvorene prijave za utrku Wings For Life World Run 2024, trčat će se i u BiH

E. Čaušević

Vrijeme je da rezervišete svoje mjesto i pridružite se hiljadama učesnika utrke Wings for Life World Run 2024, koji će širom svijeta zajedno trčati za plemenit cilj.

rijave za 11. izdanje utrke u kojoj mogu učestvovati svi, bez obzira na fizičku spremu, već su otvorene, a utrka će se održati u nedjelju 5. maja 2024. godine. Wings for Life World Run ima plemenit cilj, a to je prikupljanje sredstava za pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine. U zabavnoj utrci unikatnog formata, koja predstavlja najveći i najinkluzivniji trkački događaj na svijetu, simultano će učestvovati trkači i osobe u invalidskim kolicima iz svih dijelova svijeta.

Iako će svaki od učesnika odrediti svoj tempo i cilj, svi oni će pomoći u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine jer će cjelokupan prihod od startnina i donacija biti iskorišten za ključna istraživanja.

Opis nije dostupan.

"Uzbuđen sam zbog otvaranja prijava za 2024. godinu. U prethodnom izdanju Wings for Life World Run utrke smo imali rekordan broj učesnika, a naš cilj je da vidimo još više ljudi na startu u maju. Oduševljeni smo što je ovo najveći trkački događaj na svijetu i izuzetno smo ponosni na naše učesnike jer svaka nova prijava donosi realnu nadu svima koji pate od povreda kičmene moždine", izjavio je Colin Jackson, legendarni britanski atletičar i međunarodni sportski direktor utrke Wings for Life World Run.

Bez obzira da li trče, džogiraju, hodaju ili se kreću u kolicima, učesnici će startati u 12:00 sati (11:00 UTC) po našem vremenu, no oni neće trčati prema liniji cilja, nego će bježati od nje. Riječ je o tome da će učesnike juriti Catcher Car, presretačko vozilo koje će im dati 30 minuta prednosti, a kada ih stigne, to će značiti da su završili svoju utrku. Posljednji uhvaćeni učesnik i učesnica će biti proglašeni globalnim šampionima.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Za one koji preferiraju svoju stazu, aplikacija Wings for Life World Run App će im omogućiti da startaju gdje god se zadese, a njih će juriti i motivisati Virtual Catcher Car, odnosno virtuelno presretačko vozilo. 

Popularna opcija za one koji žele koristiti aplikaciju, ali ne i trčati sami, zapravo je App Run Event organizovan lokalno s više od 300 App Run Evenata globalno dostupnih za pridruživanje. Učesnici iz BiH moći će trčati uz korištenje pomenutog App Runa i to na dvije Red Bull organizovane lokacije, u Sarajevu i Mostaru.

Opis nije dostupan.

U sedam gradova koji se nalaze u Austriji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Sloveniji, Švicarskoj i prvi put u Nizozemskoj, hiljade učesnika će također moći startati rame uz rame te će ih juriti fizički Catcher Car kojim će upravljati poznata ličnost.

Oglasi

U sklopu novog partnerstva s vodećim sportskim brendom Adidas, svi koji se registruju bez obzira koji format utrke izabrali, dobit će zvaničnu Wings for Life World Run Adidas majicu kako bi bili spremni za utrku.

Opis nije dostupan.

Od prve Wings for Life World Run utrke održane 2014. godine, ovaj događaj je prikupio više od 43,8 miliona eura, a 1.293.716 registrovanih učesnika je pretrčalo 11.839.989  kilometara u više od 195 zemalja širom sedam kontinenata.

Na prošlogodišnjoj utrci Wings for Life World Run učestvovalo je rekordnih 206.728 učesnika, a cilj za 2024. godinu je nadmašiti taj broj.

Opis nije dostupan.

Kao i dosad, sav prihod od startnina bit će iskorišten za istraživanje kičmene moždine kao primarna sredstva neprofitne Wings for Life fondacije, koja finansira obećavajuća istraživanja kičmene moždine i klinička ispitivanja.

Utrka Wings for Life World Run 2024 počinje u nedjelju 5. maja širom svijeta istovremeno u 11:00 UTC, odnosno u 12:00 sati po našem vremenu.

Opis nije dostupan.

Za registraciju i više informacija posjetite zvaničnu internet stranicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi