Ove subote 2. Dječiji Ragbi Festival i utakmica Čelik – Nada Split
Mirza Oruč i Goran Zovko govorili o predstojećem Kids Rugby-Festu, ali i aktivnostima kada je u pitanju seniorska ekipa

Praznik ragbija u Zenici

Ove subote 2. Dječiji Ragbi Festival i utakmica Čelik – Nada Split

D. Kurbegović

U Ragbi klubu Čelik u toku su završne pripreme za organizaciju 2. Kids Rugby Festa. Turnir se održava 18. maja na sportskim terenima Kamberovića polja, u gradu Zenica koja već više od 47 godina baštini igranje ragbija u Bosni i Hercegovini.

Festival će kako se očekuje okupiti više od 500 dječaka i djevojčica uzrasta od 6 – 14 godina iz regiona. Najavljen je dolazak ekipa iz Hrvatske, Srbije i Italije, uz učešće ukupno 10 klubova. Ragbi Kids festival je zamišljen kao velika radionica na otvorenom, s ciljem promocije ragbija u Zenici i našoj zemlji.

Više pojedinosti o ovoj manifestaciji saopštio je Mirza Oruč, član Upravnog odbora Ragbi kluba Čelik.

„Drugi ragby kids festival je zamišljen kao razvojni turnir za mlađe kategorije dječaka i djevojčica od 6 do 14 godina. Prošle godine smo imali 250 učesnika, a ove godine očekujemo učešće preko 500 dječaka i djevojčica iz 10 klubova. Takmičenje počinje u 11 sati. Na „A“ terenu će igrati kategorije od 6-12 godina, a na „B“ terenu od 10-14. Finale je planirano na centralnom terenu. U narednom periodu planiramo da ova manifestacija bude višednevna i da zadrži međunarodni karakter. Osim toga u skorije vrijeme uz pomoć grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, planirano je otvaranje rekreativnog parka na otvorenom“, naglasio je Mirza Oruč.

Predsjednik kluba upoznao je prisutne o radu i seniorske ekipe, koja se takmiči u Regionalnoj ligi

„Nakon završetka 2. Ragby kids festa, od 17:00 sati na Kamberovića polju bit će odigrana utakmica regionalne ragbi lige između Čelika i Nade iz Splita. Biće to ujedno i završnica ovogodišnje sezone u Regionalnoj ligi. Nakon osvajanja RRC lige 2015. godine, doživjeli smo smjenu generacija. Kroz ragbi školu i Ragbi kids fest smo na najboljem putu da stvorimo novu, kvalitetnu ekipu“, izjavio je Goran Zovko, predsjednik Ragbi kluba Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi