"Ne radite ovo vaterpolistima, oni to nisu zaslužili"

Miloš Ćuk ogorčen

"Ne radite ovo vaterpolistima, oni to nisu zaslužili"

D. Vejo

Vaterpolisti Srbije u posljednje tri godine apsolutni su vladari u bazenima širom svijeta.

Minula godina Delfinima će dugo ostati urezana u pamćenje, jer su uspjeli da osvoje Svjetsku ligu, Evropsko prvenstvo te na koncu i medalju koja im je nedostajala, a to je ona sa Olimpijskih igara koju su u Riju i osvojili. Međutim, igrači bježe iz Srbije i ostvaruju se u drugim sredinama.

Obično je to mađarski Solnok ili italijanski Pro Recco. Uslova za rad u svojoj državi nemaju, pa je ta problematika podstakla jednog od članova Delfina koji više nije mogao trpi nepravdu da iznese svoje mišljenje.

Partizan je prije nekoliko dana igrao utakmicu Lige prvaka protiv ekipe Juga, ali ne u svom bazenu već na Banjici, jer njihov zbog hladne vode i nedostatka grijanja nije bio u upotrebi. Poražavajuća činjenica, koju nisu zaslužili mladi talenti koji će danas sutra braniti boje nacionalnog tima.

Sve to, podstaklo je iskusnog Miloša Ćuka da uputi apel javnosti i vladajućoj strukturi kako se nešto mora uraditi da bi vaterpolo u Srbiji opstao.

"Svega nekoliko mjeseci nakon što smo ostvarili historijski upsjeh za našu zemlju, doživjeli smo da naš najtrofejniji klub koji je dao čak 12 reprezentativaca ne odigra utakmicu na svom bazenu zbog hladne vode. Uoči meča nije se mnogo pričalo o starom rivalu Jugu i velikoj utakmici za ovaj mladi tim Partizana već o nedostatku mazuta, traženju drugih bazena u kojima je voda nešto toplija pa čak i o tome da se utakmica možda i ne odigra. Ne radite ovo vaterpolistima, jer mi to najmanje zaslužujemo", kazao je Miloš Ćuk.

Da li će odgovorni imati sluha za riječi šampiona ostaje da vidimo.

U Partizanu trenutno nastupaju dva reprezentativca Srbije Nikola Jakšić i Radomir Drašović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi