Spremite se za julski Red Bull spektakl: Karavan Formule 1, Tour de France, Drift Masters...
FOTO: Red Bull

Uzbuđenja dostižu vrhunac

Spremite se za julski Red Bull spektakl: Karavan Formule 1, Tour de France, Drift Masters...

H. Zilić

Mjesec juli je većinom rezervisan za godišnje odmore, ljetovanja, ali kada je u pitanu Red Bull sezona nema predaha i očekuje nas dosta uzbuđenja za sve ljubitelje adrenalina.

Počeli smo sjajnim izdanjima Cliff Divinga u Italiji gdje su tirjumfe ostvarili Australka Rhiannan Iffland i Englez Aidan Heslop.

Oko 40.000 vatrenih gledalaca bodrilo je najbolje svjetske skakače i skakačice koji su po 10. put nastupili u Polignano a Mareu, gradiću smještenom doslovce na rubu litice, kojeg nazivaju i „evropskim domom cliff divinga“. Muškarci su skakali sa 27, a žene sa 21 metra visine, sa platformi postavljenih na privatnoj krovnoj terasi, na putu do koje su morali proći kroz dnevni boravak porodice koja tu živi.

Pored sjajnih skokova prvi vikend jula bio je rezervisan i za  Formulu 1. Vožena je VN Austrije na stazi Spilberg, a Red Bull i Max Verstappen nastavili su odominaciju i stigli do novog trijuma. Na podijumu je završio Charles Leclerc u Ferrariju, a još jedan vozač Red Bulla Sergio Perez bio je trećeplasirani.

U toku je i treći Grand slam sezone Wimbledon koji traje od 3. do 16. jula, turnir na kojem je također prisutan Red Bull i nema sumnje da ćemo uživati u sjajnom turniru.

Oglasi

Nakon Austrije karavan Formule 1 u julu ima ubrzan evropski ritam, već 9. jula očekuje nas VN Velike Britanije, zatim 23. jula vozi se VN Mađarske dok je 30. jul rezervisan za VN Belgije.

To nije sve za ljubitelje točkova. Rally šampionat nastavlja se 20. 23. jula u Estoniji, a u julu nas očekuju i Drift Masters takmičenja u Finskoj, kao i Crankworx takmičenje u Kanadi te OKK Bike revolution u švicarskom Davosu.

Naravno kao jedan šlag na tortu je legendarna biciklistička utrka Tour de France koja je ove godine na rasporedu od 1. do 23. jula.

Većinu događaja možete pratiti uživo na SportSport.ba kao i na Red Bull TV. Naravno za više informacije tu su i zvanične stranice Red Bull Content Pool, kao i YouToube kanal Red Bulla.

Juli je dug mjesec, ali Red Bull kalendar je dobro popunjen i spremno je sve za zabavu i uzbuđenja i velike sportske borbe.

Oglasi

Pogledajte kompletne sprotske događaje u mjesecu julu kada je u pitanju Red Bull:

July 1-23: Cycling, Tour de France

July 1: Red Bull Roof Ride, Katowice, Poland

July 2: Red Bull Cliff Diving, Polignano a Mare, Italy – RED BULL TV

July 2: F1, Austria

Oglasi

July 2: World RX, Sweden

July 2: Athletics, Diamond League, Sweden

July 3-16: Tennis, Wimbledon

July 7-8: Drift Masters European Championship, Finland- RED BULL TV

July 7-9: BMX, European Championships, Great Britain

Oglasi

July 9: F1, Great Britain

July 9: ÖKK Bike Revolution, Davos, Switzerland – RED BULL TV

July 14-30: Diving and Swimming World Championships, Japan

July 16: Red Bull Hardline, Wales, UK

July 16: Athletics, Diamond League, Poland

Oglasi

July 20-23: WRC, Estonia – RED BULL TV

July 21: Athletics, Diamond League, Monaco

July 22-30: Fencing World Championships, Italy

July 23-24: SailGP, Los Angeles, USA

July 23-30: Crankworx, Whistler, Canada – RED BULL TV

July 23: F1, Hungary

July 23: World RX, UK

July 23: Athletics, Diamond League, London

July 25-30: FIM Hard Enduro World Championship, Red Bull Romaniacs, Romania

July 29-30: Drift Masters European Championship, Latvia

July 29: Red Bull Joyride, Whistler, Canada

July 30: F1, Belgium

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti