"Uspio sam! Imam 47 godina i nisam smješten u ludnicu"
Ne postoji sport na svijetu u kojem je jedan igrač popularniji od njega- Snooker jest Ronnie O'Sullivan (Foto: Instagram)

Legendarni Ronnie O'Sullivan

"Uspio sam! Imam 47 godina i nisam smješten u ludnicu"

Midhat Šljivak

Ronnie O'Sullivan čovjek je kojeg cijeli svijet poznaje mnogo bolje od sporta kojim se bavi. Zbog njega je snooker stekao globalnu popularnost, a 'Raketa' je predstavljen kao loši dečko kojeg apsolutno svi vole.

Ronnie O'Sullivan najveća je snooker zvijezda svijeta. 'Raketa' je svojim stilom igre osvojila publiku širom planete i njegovi nastupi nešto su zaista posebno.

Nikada O'Sullivan nije mario za mišljenje drugih. Zbog toga je živio brzo i u teškoj depresiji koje su mu donijele traume iz djetinjstva, a koje je pokušao zaliječiti drogom i alkoholom.

Ni on sam ne može da vjeruje kako danas nije zatvoren u nekoj ustanovi i što nije ovisnik o teškim drogama.

"Da ste Me 1998. ili 1999. pitali gdje ću biti za 24, 25 godina, nikada ne bih rekao da ću biti svjetski prvak, da ću se osjećati jako dobro, pogotovo nakon svega što sam prošao. Rekao bih da nema šanse da ću vidjeti djecu kako rastu i postaju odrasle osobe", rekao je Ronnie i dodaje:

Oglasi

"Sa dosta emocija sve proživljavam. Uspio sam i ne mislim na osvajanje trofeja. Uspio sam doživjeti 47 godinu, a da nisam smješten u ludnicu i nisam ovisnik koji traži narednu dozu", rekao je Ronnie.

Ronnie O'Sullivan je sedmostruki prvak svijeta, osvajao je sve što je htio i kad je htio. Kad bi mu se igralo, niko mu ništa nije mogao, ali bilo je trenutaka kada je samo želio što prije otići kući.

Donosilo je to neočekivane poraze. Međutim, niko mu nije zamjerio jer svi znaju da je on poseban i da će se kad-tad vratiti u velikom stilu.

O'Sullivan je zaslužan za svjetsku popularnost ovog sporta. Zbog njega su mnogi zavolili snooker za kojeg u životu nisu ni sanjali da će gledati ovaj sport.

A gledati Ronnieja je istinsko zadovoljstvo i prava je sreća što je sa 47 godina još uvijek aktivan.

Top Komentari

cocainebear
Ko je ikad stao za ovaj sto i pokusao ubaciti kuglu Tek tad ce skontati koji je genij ovaj lik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi