RK Gradačac kreće starim stazama slave, ali treba nove Zmajeve

RK Gradačac kreće starim stazama slave, ali treba nove Zmajeve

E. Škorić

Rukometni klub Gradačac ima dugu tradiciju i bogatu historiju, te želi da se vrati na staze stare slave.

S novim ljudima na čelu kluba, RK Gradačac ponovo počinje da diše, iako je u jednom trenutku bio u jako teškoj situaciji.

Situacija u klubu se značajno popravila, ali tek je to početak jednog dužeg procesa, gdje je osnovni cilj dovesti klub na zdrave noge, a onda i juriti rezultate, plasman u viši rang, mada oni najambiciozniji će reći da će se za nekoliko godina ponovo u popularnoj gradačačkoj Skenderiji zaigrati evropske utakmice.

Istovremeno, RK Gradačac je počeo s upisom novih članova u svoju rukometnu školu, pa poziva sve roditelje koji smatraju da su njihovi mališani u pravoj dobi da se počnu integrisati u sportske kolektive, da se obrate trenerima u klubu.

Upravo je iz ove Škole rukometa izašao veliki broj igrača koji su izgradili zapažene karijere igrajući za vrhunske klubove i za reprezentaciju BiH.

Iz RK Gradačac naglašavaju kako je bavljenje sportskim aktivnostima jako važno i da može biti veoma korisno za razvoj svakog djeteta.

"Između ostalog, podstiče odgovorno socijalno ponašanje, bolji školski uspjeh,usvajanje moralnih principa i vrijednosti, a posebno tjelesni, kognitivni i motorički razvoj najmlađe populacije", navodi se iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti