Novo zlato za Italiju, Muzaferija upisala još jedan plasman na Svjetskom prvenstvu
FOTO: EPA

Skijašice se borile za medalje u superveleslalomu

Novo zlato za Italiju, Muzaferija upisala još jedan plasman na Svjetskom prvenstvu

H. Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su drugu utrku na Svjetskom prvenstvu u francuskom Coruchevelu i Meribelu, a danas su se borile za medalje u superveleslalomu.

Do zlata je pomalo iznenađujuće došla Italijanka Marta Bassino u vremenu 1:28.06.

Marti superveleslalom nije primarna disciplina iako je imala neke zapažene rezultate ove sezone, ali iza sebe je danas ostavila skijašice koje su mnogo bolje u pomenutoj disciplini.

Do srebra je doksijala Mikaela SHiffrin i tako popravila utisak nakon odustajanja u kombinaciji. Shiffrin je u cilju imala vrijeme 1:28.17.

Veliku borbu smo vidjeli za bronzanu medalju, čak četiri skijašice su završile utrku u četiri stotinke razmaka.

Na kraju su bronzu podijelile Cornelia Huetter iz Austrije i Kajsa Vickhof Lie iz Norveške. Pomenute skijašice u ciilju su imale vrijeme 1:28.39.

Oglasi

Petoplasirana u vremenu 1:28.42 bila je Ragnhild Mowinckel iz Norveške, a 1:28.43 imala je na šestom mjestu Švicarka Lara Gut-Behrami koja je bila jedna od favoritkinja za zlato.

U današnjoj utrci nastupila je i bh. skijašica Elvedina Muzaferija.

Muzaferija je imala startni broj 28. i utrka završila na 25. poziciji sa dvije sekundi i 15 stotinki zaostatka za Bassino. Podsjetimo Muzaferija je u alpskoj kombinaciji u ponedjeljak zauzela 15. mjesto što je bio jedan od najboljih rezulatat u historiji bh. skijanja kada su u pitanju velika takmičenja.

Kompletne rezultate današnjeg superveleslaloma možete pogledati OVDJE.

Ovo je treća disciplina koja je okončana na Svjetskom prvenstvu.

U prethodne dvije Federica Bringone i Alexis Pinturault osvojili su zlata u alpskoj kombinaciji, dakle Italija je danas stigla do drugog zlata u ženskoj konkurenciji.

Skijaši se sutra bore za medalje također u superveleslalomu, u petak je dan pauze, a u subotu i nedjelju idu borbe za medalje u spustu. U subotu su na stazu djevojke, a u nedjelju muškarci.

Top Komentari

Mowzilla
Svaka cast ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi