Odličan spust za Muzaferiju, favoritkinje ostale bez medalje, zlato ide u Švicarsku
FOTO: EPA

Nastavljeno Svjetsko prvenstvo u Courchevelu i Meribelu

Odličan spust za Muzaferiju, favoritkinje ostale bez medalje, zlato ide u Švicarsku

H. Zilić

Nastavljeno je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju nakon dana pauze. Šampionat se održava u Francuskoj u Courchevelu i Meribelu, a danas su u borbi za medalje bile najbolje spustašice svijeta i vidjeli smo uzbuđenja i neočekivanih rezultata.

Vijest dana je bilo odustajanje najbolje spustašice današnjice Italijanke Sofie Goggie. Dvije kapije prije cilja, Goggia je promašila putanju, kao i jendu od kapija te je tako diskvalifikovana.

Bez medalje ostala je i Lara Gut-Behrami. Nakon kombinacije i superveleslaloma, Gut-Behrami je ostala i bez medalje u spustu, a danas je utrku završila na devetoj poziciji u vremenu 1:28.74.

Do titule prvakinje svijeta u spustu pomalo neočekivano došla je švicarska skijašica Jasmine Flury. Pomenuta skijašica u cilju je imala vrijeme 1:28.03.

Sa samo četiri stotinke zaostatka do srebra je došla Austrijanka Nina Ortlieb, dok je s vrmenom 1:28.15 bronzu uzela Corinne Suter i tako upotpunila izuzetno dobar dan za Švicarke. Ujedno Suter je koliko toliko popravila dan za favortkinje.

Najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin nje nastupila u spustu i nakon srebra u superveleslalomu odlučila je da se pripremi za paralel slalom i tehničke discipline veleslalom i slalom gdje će sigurno tražiti šansu za zlato.

Oglasi

Bh. skijašica Elvedina Muzaferija nastupila je i na trećoj utrci na Svjetskom prvenstvu.

Nakon 15. mjesta u kombinaciji i 25. mjesta u superveleslalomu Elvedina je spust završila na odličnoj 20. poziciji u vremenu 1:29.94, a za FLury je zaostala sekundu i 91 stotinku.

Tako je Elvedina upisala tri plasmana na Svjetskom prvenstvu od čega su dva bila u TOP 20.

Kompletne rezultate današnjeg spusta pogledajte OVDJE.

Svjetsko prvenstvo se nastavlja sutrašnjim spustom za muškarce, nakon toga ide novi dan pauze, a od utorka pravi spektakl.

Naredne sedmice nas očekuju timski paralel slalom, pojedinačni paralel slalom u obje konkurencije, kao i utrke veleslaloma i slaloma u obje konkurencije.

Top Komentari

Mowzilla
Svaka cast ⚜️
2 0
Koljicfan
Super je vozila i vrlo dobar rezultat.. Respekt!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi