Kakav dan za Sloveniju: Pogačar slavio, Roglič imao sjajnu utrku
FOTO: EPA

Tour de France, četvrta etapa

Kakav dan za Sloveniju: Pogačar slavio, Roglič imao sjajnu utrku

Haris Zilić

U toku je najprestižnija biciklistička utrka svijeta popularni Tour de France, a danas je vožena četvrta etapa od Pinerola do Valloire. U pitanju je bila brdska etapa duga 139.6. km.

Slovenija je danas bila itekako ponosna i sretna, a malo su ublažili i razočarenje nakon sinoćnjeg ispadanja fudbalera sa Evropskog prvenstva.

Tadej Pogačar slavio je u četvrtoj etapi u vremenu 3:46:38 i pokazao da je jedan od glavnih favorita za osvajanje Toura ove godine.

Pogačar je imamo sjajnu taktiku i još bolji ritam u finišu i na kraju je zasluženo prošao prvi kroz cilj.

Drugo mjesto osvojio belgijski bicklista Remko Evencpoel, a treći je bip Španac Juan Yauso.

Oglasi

Slovenski sjajan dan upotpunio je Primož Roglič osvajanjem četvrtog mjesta u današnjoj etapi.

Današnjim trijumofm Pogačar je vratio žutu majicu u svoje vlasništvo i ponovo je lider Tour de Francea, nakon što je žutu majicu poslije treće etape preouezao ekvadorski biciklista Richard Carapaz.

Norvežanin Jonas Abrahamsen zadržao je zelenu majicu za najbolejg spritnera, ali i crveno-bojelu majicu za najboljeg brdskog penjača.

Peta etapa vozi se sutra oko Saint-Jean-de-Mauriennea do Saint-Vulbasa u dužini od 177.4 km.

Mnogi zaljubljenici u biciklizam mišljenja su da će ove godine biti jedan od najuzbudljivijih Tour de Francea u posljednjih nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi