Slovenija u sportskoj euforiji: Pogačar preuzeo žutu majicu na Tour de Franceu
FOTO: EPA

Nakon dvije etape

Slovenija u sportskoj euforiji: Pogačar preuzeo žutu majicu na Tour de Franceu

Haris Zilić

U subotu (29. juna) počela je najprestižnija biciklistička utrka Tour de France koja je ove godine počela u Italiji, nastavlja se kroz Francusku, a imat će 20 etapa.

Nakon dvije etape Slovenci su na nogama jer je Tadej Pogačar trenutni ldier i ima žutu majicu.

Nakon dvije etape Pogačar je lider ispred belgijskog bicikliste Remca Evenpoela i dasnkog asa Jonasa Vingegaarda.

Što se tiče druge etape vožene danas od Cesenatica do Bologne u dućini 199.2 km slavio je Kevin Vauquelin i tako obradovao francuske navijače.

Drugolasirani je bio Jonas Abrahamsen koji trenutno ima i crveno-bijelu majicu za najboljeg brdskog penjača na startu Toura.

Oglasi

Trećeplasirani u drugoj etapi bio je još jedna francuski biciklista, a riječ je o Quentinu Pacheru.

Tadej pogačar je današnju etapu završio na 14. mjestu, ali dovoljno mu je bil oda pruzme žutu majicu i lidersku poziciju prije treće etape.

Treća etapa vozi se sutra od Piacenze do Torina u dužini od 203.8 km tako da najbolji biciklisti još ostaju u Italiji prije odlaska na etape kroz Francusku.

Mnogi ljubitelji biciklizma vjeruju da će ovogdišnji Tour de France biti najzanimljiviji u posljendjih nekoliko godina, a sigurno Slovenci žele da slave na kraju i vide svoju šansu ove godine.

Top Komentari

stranputica
Da, kao i ostali sportovi više manje...
0 0
FCBFCBFCB
Cekaj bas i ovaj iz godine u godinu sve dopingovaniji sport jos postoji?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti