Suze u Zagrebu: Trebala je biti velika noć, ali desio se čudesan preokret
FOTO: EPA

Finale Evropskog prvenstva

Suze u Zagrebu: Trebala je biti velika noć, ali desio se čudesan preokret

Haris Zilić

U Zagrebu su final Evropskog prvenstva u vaterpolu igrale selekcije Hrvatske i Španije, a nakon velike borbe slavila je selekcija Španije 11:10 koja je u finišu preokrenula vodstvo Hrvatske serijom 0:3.

Sjajno finale smo gledali od samog početka u Zagrebu, a prva četvrtina je ponudila golijadu.

Od početka meča Hrvatska je nametnula svoj ritam, ali Španci su održavali egal, da bi na kraju prve četvrtine rezultat bio 5:3 za Barakude.

U drugoj četvrtini bolja igra Španije, ali nije bila dovoljna da potpuno preokrene susret.

Drugu četvrtinu Španija je dobila 2:3, a to znači da je na poluvremenu Hrvatska imala gol prednosti 7:6.

Treći period je počeo golom Španaca koji dolaze do izjednačennja, rezultat ne samofru je glasio 7:7. Nakon izjednačenja Španaca egal igra, gol za gol, ali do kraja treće četvrtine Hrvatska ipak vraža +2 i poveli su 10:8 pred ulazak u posljednji period.

Oglasi

U posljednjoj dionici utakmice (četvrta četvrtina) pet minuta smo čekali na pogodak, kada Španci smanjuju na 10:9 i očekivala nas je uzbudljiva završnica.

U dramatičnom finišu utakmice bolje se snašla reprezentacija Španije koja je mini serijom od 0:3 došla do konačnih 10:11 i titule prvaka Evrope.

Treće mjesto na prvenstvu Evrope osovjila je selekcija Italije koja je u borbi za bronzu savladala Mađarsku sa ubjedljivih 12:7.

Grčka je u utakmici za peto mjesto bila bolja od Crne Gore sa 15.10, dok je Srbija u utakmici za sedmo mjesto bila bolja od Rumunije 18:7.ž

Evropsko prvenstvo, finale:

Hrvatska - Španija 10:11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi