Hrvati i Srbi upisali pobjede na startu Svjetskog prvenstva u Dohi

Crnogorci igraju protiv Amerike

Hrvati i Srbi upisali pobjede na startu Svjetskog prvenstva u Dohi

E. Čaušević

Jutros je u Dohi počelo Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, a uspješan nastup u prvom kolu grupne faze imale su selekcije Hrvatske i Srbije.

Jasno je da su Hrvatska i Srbija pored Crne Gore među glavnim favoritima za osvajanje medalje u Kataru, a sve naše susjedne zemlje nastupaju već danas.

Hrvatska je otvorila Svjetsko prvenstvo sigurnom pobjedom u duelu protiv Australije rezultatom 13:8.

Prva dionica pripala je Hrvatima koji su imali prednost sa 5:1, te su do kraja susreta uspjeli meč privesti kraju. Druga dionica pripala je Hrvatskoj sa 4:2, dok je u trećoj bilo 2:2.

Australija je tek u posljednjoj dionici na meču uspjela da ima prednost sa 3:2, ali je to bilo tek dovoljno da ublaže poraz jer je na kraju Hrvatska pobijedila sa 13:8. Hrvati u drugom kolu igraju protiv Španije koja je deklasirala danas Južnu Afriku sa 21:5.

Do pobjede je stigla i Srbija koja je igrala danas protiv Japana i bila je također ubjedljiva sa 17:10.

Vaterpolisti Srbije su nešto lošije otvorili meč jer je nakon prve dvije dionice rezultat bio 8:7 u korist naših susjeda, no potom u trećoj četvrtini sve je bilo gotovo.

Treću dionicu Srbija je dobila sa 5:1, a do kraja je ovaj tim slavio sa 17:10. U narednom kolu nas čeka derbi Srbije i Crne Gore koja meč prvog kola igra danas protiv Amerike.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
dobroe nema nasih podavili bise tam u vodi ko pilici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti