Amerikanci imali Srbe u šaci, a zatim je krenula ludnica u bazenu: Delfini idu u Pariz!
Foto - Pixsell

Srbija slavi plasman na Olimpijske igre

Amerikanci imali Srbe u šaci, a zatim je krenula ludnica u bazenu: Delfini idu u Pariz!

M. Šljivak

Vaterpolisti Srbije pobijedili su Sjedinjene Američke Države rezultatom 14:12 i ovom pobjedom su osigurali plasman u četvrtfinale i što je najvažnije ostvaren je direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Srbija je imala ozbiljne probleme protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država. Uz dosta problema Delfini su pobijedili Amerikance, ostvarili su plasman među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu i osigurali plasman na Olimpijske igre.

Nije dobro počelo za Srbiju. Ogroman broj grešaka imali su u prvom poluvremenu, a američki vaterpolisti su to sve koristili.

Nakon prve dionice Amerikanci su imali prednost od 3:2, imali su u jednom trenutku i tri razlike (6:3), a na odmor se otišlo vodstvom američke selekcije od 7:5.

Međutim, treća dionica donosi pravi spektakl Srbije u bazenu. Nakon vodstva Amerikanaca od 8:5 kreće nevjerovatna serija, dobili su ovaj dio meča sa 6:1 i potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist (11:8).

Prednost su u posljednjoj četvrtini odbranili. Bilo je pada u igri, no na kraju je Srbija slavila i ostvarila je plasman među osam najboljih selekcija svijeta.

Oglasi

Ipak, ono što je najbitnije je to da su osigurali plasman na Olimpijske igre u Parizu, što je svima bio cilj na ovom prvenstvu.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu bit će pobjednik meča Hrvatske i boljeg iz duela Brazil - Kina. Hrvati su naravno favoriti.

Hrvatska postigla 29 golova

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Južnu Afriku s uvjerljivih 29:6 i došli su do osmine finala.

Nije tim Ivice Tucka imao previše problema protiv slabašne afričke selekcije. Na kraju su slavili s 23 pogotka prednosti.

Hrvatska kao druga ide u osminu finala, Španci su osvojili prvo mjesto s devet bodova, a u osmini finala Hrvate čeka bolji iz meča Brazila i Kine.

Barakude su, kao što smo već rekli, vjerovatni rival Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

HamzaVojvoda
@BosanskaSvedska gde su ti tvoji traktorasi mamlaze tvoje bosnje da ikad u bilo kojem sportu tucete veliku ameriku seljacine mozete samo sanjati i nastavite s koridom, ajde garo oooo ruk
0 1
HamzaVojvoda
Ja Bosnu nikad pljuvo nisam a tebi ako nije jasno da se moze i Bosna i Srbija volet u isto vreme ili Bosna i Hrvatska idi pa se leci. A to sto istina boli i Bosna nista nema uspeha od samostalnosti to nije pljuvanje nego susta istina marsovcu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi