I pored titule - razočarenje. Hrvati uvjereni da im je priređena velika nepravda u Dohi
Ivica Tucak želi da osvoji i zlato na Olimpijskim igrama u Parizu: "A onda mogu i u penziju"

Nisu zadovoljni ishodom turnira

I pored titule - razočarenje. Hrvati uvjereni da im je priređena velika nepravda u Dohi

E. Škorić, foto: EPA

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je naslov svjetskog prvaka pošto je danas u Dohi u veoma uzbudljivom finalu pobijedila Italiju sa 15:13 (11:11) boljim izvođenjem peteraca.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Jerko Marinić Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matias Biljaka po jedan, dok je za Italiju Andrea Fondelli zabio pet pogodaka, po dva su dodali Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti, a po jedan Luca Marziali i Francesco Condemi.

Za Hrvatsku je ovo treći naslov svjetskog prvaka, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. Nije moglo biti dramatičnije. Pet sekundi prije kraja Hrvati su zabili za izjednačenje, a onda u raspucavanju peteraca osvojili novo zlato.

Nakon završetka finala, uručene su i pojedinačne nagrade, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Italijan Francesco Di Fulvio, dok je prvi strijelac bio Thomas Vernoux iz Francuske.

Najboljim golmanom izabran je Marco Del Lungo iz Italije. To su odlučili iz World Aquaticsa, a ova odluka naprosto je iznervirala mnoge u Hrvatskoj.

Oglasi

"Del Lungo je odličan vratar i to nije upitno, ali za sve u svijetu vaterpola, pa sve koji dva tjedna gledali ove utakmice u Dohi, ma za apsolutno sve broj 1 je Marko Bijač. Za ove "lumene" koji vode ovaj sport, a vidimo i kako vode, nije. Ma, bravo", navodi se na sajtu Sportskih novosti.

"Suluda odluka: Talijanima dali nagrade i za MVP-a i najboljeg golmana, a Hrvatima baš ništa!", naslov je portala 24sata.hr.

"Marko Bijač imao je deset obrana više i sedam posto bolju uspješnost na golu od Talijana del Lunga. Loren Fatović za isti broj golova kao MVP turnira po Fini Di Fulvio koristio je osam šuteva manje", navodi se u tekstu.

"Gledajući ukupno na turniru, Bijač ima 41 obranu, čak 10 više od Del Lunga i bolju efikasnost, 51 naspram 44 posto. Ali eto, Fini to nije bilo dosta. Samo da nam na putu kući i zlato ne oduzmu...", tvrdi novinar spomenutog hrvatskog portala.

No, sve to previše ne brine selektora Ivice Tucka, koji je u 17 mjeseci na klupi vaterpolo reprezentacije Hrvatske bio zlatni i srebrni na Evropskom prvenstvu te zlatni na Svjetskom prvenstvu.

"Dobro je, hvala Bogu da je završilo ovako kako je završilo. Zaslužili smo, odigrali vitešku utakmicu. Borili smo se kao lavovi, padali, dizali protiv strašnog protivnika koji je danas možda igrao najbolju utakmicu od kad ja Talijane gledam i skautiram. Išli su preko glave, nisu se štedjeli, ni oni ni mi", rekao je Tucak i nastavio:

"Napravili smo veliku stvar, osvojili naslov svjetskog prvaka. Da nam je netko rekao da ćemo imati dva finala, da ćemo biti svjetski prvaci na ovaj način, valjda nitko ne bi vjerovao, tim je slađe, ali evo, sad smo onako malo umorni, potrošeni. Ali vjerojatno još i nisam ni svjestan svega".

Ostala je još jedna misija. Otići do kraja i na Olimpijskim igrama u Parizu. Taj naslov Tucak još nema. Hrvatska ga čeka od Londona 2012.

"To je moja životna želja, to sam već rekao. To je moja misija, moj put. Ja želim olimpijsko zlato. Dok ga ne budem imao u svojim vitrinama, neću biti miran i nadam se da će to biti s hrvatskom reprezentacijom. Osvojio sam sve, igrao olimpijsko finale, ali želim s ovim momcima, predivnim momcima koji mi toliko vjeruju, ja njima i oni meni, i imamo strašnu kemiju. Olimpijske igre su san, a onda mogu, što se mene tiče, u penziju", rekao je Tucak.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ма браво Хрвати искрене честитке и љуби те твој ахбаб @BosanskaSvedska @AlphaStrong у та три прста
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi