Džeko: Lana je potvrda da su sportisti najbolji promotori Bosne i Hercegovine

Čestitke za Pudar od Dijamanta

Džeko: Lana je potvrda da su sportisti najbolji promotori Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Historija bh. plivanja danas je ispisana.

Ispisala ju je, ko drugi no Lana Pudar koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu, prvu za Bosnu i Hercegovinu.

Pudar je osvojila bronzu u disciplini 100 metara delfin. U finalu je imala vrijeme 57.27, a to joj je bilo dovoljno da bude treća na kraju i da osvoji medalju.

Prva je bila Šveđanka Hansson sa vremenom 56.66, dok je srebro pripalo Francuskinji Wattel sa vremenom 56.80.

Nakon ovog fantastičnog uspjeha, čestitke su počele stizati sa svih strana, a oglasio se i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

"Sport i sportisti su najveći promotori Bosne i Hercegovine u svijetu. Lana Pudar je zlatna potvrda toga. Čestitam ti od srca zlatna djevojčice", napisao je Dijamant na Facebooku.

Sport i sportisti su najveci promotori Bosne i Hercegovine u svijetu 🇧🇦 Lana Pudar je zlatna potvrda toga. Cestitam ti od srca zlatna djevojcice... #LanaPudar #BronzaSijaKaoZlato

Posted by Edin Džeko on Monday, August 15, 2022

Inače, Lana je sa 16 godina bila najmlađa učesnica finalne trke, a maloljetna je bila jedino još Belgijanka Roos Vanotterdijk.

Lanu na ovom prvenstvu očekuje nastup u disciplini 200 metara delfin, a kvalifikacije su na programu u utorak ujutro.

Top Komentari

user1629317071
Trk sad u Dubrovnik uložit koju pinku!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi