Lana Pudar izborila polufinale Evropskog prvenstva

Na 100 metara delfin

Lana Pudar izborila polufinale Evropskog prvenstva

Midhat Šljivak

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar izborila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Rmu u disciplini 100 metara delfin.

Lana je kao druga prošla kroz cilj u svojoj kvalifikacijskoj grupi s vremenom 58.29 i to joj je bilo dovoljno da se plasira među 16 najboljih plivačica Evrope.

Pudar je imala ukupno treći rezultat kvalifikacija i ovo je još jedan dokaz da bi mogla napasti sam vrh ove discipline.

Polufinalna utrka na rasporedu je danas od 18:20 sati i svakako da jedva čekamo vidjeti šta će mlada Mostarka napraviti i hoće li izboriti finale.

Lana je prije nekoliko dana učestvovala i u disciplini 50 metara delfin. Tamo nije ušla u finale i završila je kao 10. s vremenom 26.56. Ipak, 50 metara nije disciplina u kojoj je bh. plivačica najbolja jer su to discipline 100 i 200 metara delfin.

Rezultati Lane Pudar još su jedan dokaz o kakvom talentu se radi. Ona je najmlađa koja se pojavila u kvalifikacijama i kao takva ostvarila je treći rezultat. 

Ispred Lane danas su bile mnogo iskusnije takmičarke. Šveđanka Louise Hansson ostvarila je vrijeme 57.46, a drugo vrijeme kvalifikacija imala je Francuskinja Marie Wattel (57.29).

Svjetska rekorderka u ovoj disciplini Sarah Sjoestroem iz Švedske odlučila ne da ne nastupa na 100 metara.

Treba istaći da je Amina Kajtaz, koja je odlučila da nastupa za Hrvatsku, danas diskvalifikovana.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo ljepotice nasa,akobogda bit ce i medalja,a i ako ne bude buducnost je pred tobom i bit ce medalja sigurno...samo nemoj biti izdajnica svoje zemlje kao neki...ako treba skupljat cemo mi pare da te finansiramo,nece mi biti zao svaki mjesec 20km od plate dati...
7 1
SarajFK
Novokomponovanu rvaticu A(mi)NU ronioci jos traze po bazenu :)))))
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti