Lana Pudar u finalu Evropskog prvenstva: Očekuje je borba za novu medalju
FOTO: Guliverimage/Copyright: xEibner-Pressefoto TinoxHenschelx EP_THL

Još jedna odlična utrka

Lana Pudar u finalu Evropskog prvenstva: Očekuje je borba za novu medalju

H. Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (17) danas je u rumunjskom Otopeniju plivala polufinalnu utrku na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Lana je još jednom pokazala svoju klasu i bez većih problema izborila plasman u novo finale.

Naša plivačica je nastupila u drugoj polufinalnoj utrci zauzela drugo mjesto i u cilju imala vrijeme 2:05.57 te tako izborila borbu za nove medalje u svojoj kolekciji.

Finale utrke na 200 metara delfin na rasporedu je sutra s početkom u 17 sati i 12 minuta.

Lanu u petak osmog decembra očekuju kvalifikacije na 100 metara delfin, a isti dan na rasporedu su i polufinalne utrke u toj disciplini

Oglasi

Sve bolji rezultat bh. plivača

Plivanje u našoj zemlji u posljednje vrijeme doživljava veliku ekspanziju, a pored Laninih rezultata tu je i još nekoliko zapaženih dostignuća.

Tako je mlada Iman Avdić na startu Evropskog prvenstva zauzela 12. mjesto u disciplini 400 metara mješovito.

S vremenom od 4:41.63 postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine, što je svakako za veliku pohvalu.

Iman je također dokazala da je ispred nje ozbiljna karijera i da možemo očekivati sve bolje rezultate što pokazuje iz takmičenja u takmičenje.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetnikusa
0 3
zeničkidokosti
Bravo lanaa, ponosu naš
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi