Sutra počinje Svjetsko prvenstvo u plivanju, Lana Pudar predvodi bh. tim

Sutra počinje Svjetsko prvenstvo u plivanju, Lana Pudar predvodi bh. tim

E. Oštraković

Svjetsko prvenstvo u plivanju u 25-metarskim bazenima počinje sutra u australskom Melbournu, a trajati će narednih pet dana.kl

Za medalje će se u Melbourne Sportsu i Aquatic Centru boiti oko hiljadu plivačica i plivača iz čak 180 zemalja.

Mostarka, Lana Pudar, takmičit će se u tri discipline i to 100 i 200 metara delfin, te 100 metara slobodnim stilom.

Osim naše šesnaestogodišnje Lane tu je još jedna mlada nada iz Bosne i Hercegovine, a to je Iman Avdić iz Sarajeva koja ima samo četranest godina.

Ona će nastupiti u pet disciplina i to 200, 400, 800 i 1500 metara slobodno, te 4000 mješovito u kojima će se boriti za medalju.

Adi Mešetović, je još jedan bh. predstavnik, a plivati će u dvije discipline i to slobodnim stilom na 50 i 100 metara.

Kada je riječ o Lani Pudar, ona će svoj prvi nastup imati na 100 metara slobodno, a kvalifikacije su u noći sa utorka na srijedu od 1:53 sati.

Polufinale je na programu istog dana. Jedno će biti održano u 9:57, a drugo u 10:02. Finale je zakazano za 15. decembar od 9:35.

Nagradni fond na ovom turniru je 2.16 miliona dolara koji će biti podijeljeni finalistima u svim pojedinačnim disciplinama kao i štafetama.

Osvajači zlatnih medalja osvojit će po 10 hiljada dolara, srebrenih 8 hiljada, a bronzanih po sedam hiljada dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi