Lana Pudar prošla u finale, ali detalj iz dvorane u Dohi je ponos za sve Bosance i Hercegovce

Navijači nisu zakazali ni u dalekom Kataru

Lana Pudar prošla u finale, ali detalj iz dvorane u Dohi je ponos za sve Bosance i Hercegovce

E. Čaušević

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izborila je večeras finale u utrci na 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a jedan detalj iz dvorane bio je posebno interesantan.

Lana je jutros nastupala u kvalifikacijama gdje je uspjela da izbori plasman u polufinale i nije se toliko energetski trošila.

Mostarka ni večeras nije previše briljirala i jasno je da je povreda ramena koju je tek sanirala ostavila traga, ali svejedno uspjela je da izbori finale.

Naša plivačica završila je četvrta u svojoj kvalifikacijskog grupi sa 1.72 sekunde zaostatka za pobjednicom, ali je to na kraju bilo dovoljno da se plasira u finalu.

Lana je na kraju završila u ukupnom poretku kao osma što je bilo dovoljno našoj najboljoj plivačici da se plasira u finale.

Oglasi

Polufinalnu utrku koju je Lana večeras imala možete POGLEDATI OVDJE.

No, ono što je posebno izazvalo pažnju jeste podrška koju je Lana imala s tribina u Dohi. Tu je bilo nekoliko zastava Bosne i Hercegovine, a s tribina se moglo čuti "Lana, Lana", te "Bosna, Bosna".

Izlazak Lane i podršku s tribine koju je najbolja plivačica naše zemlje dobila možete pogledati na OVOM LINKU.

Također, finalna utrka u disciplini 200 metara delfin na rasporedu je sutra s početkom u 17:02 sati, te se nadamo da će se Lana boriti za medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi