Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva
FOTO: EPA

Disciplina 200 metara delfin

Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva

H. Zilić

U katarskoj Dohi je u toku Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a zakuhala su se i takmičenja u plivanju. U bazenu je bila i naša najbolja plivačica, Lana Pudar.

Lana je jutros plivala kvalifikacije u svojoj najjačoj disciplini 200 metara delfin.

Naša najbolja sportisktinja je nastupila u trećoj kvalifikacionoj utrci koju je završila na trećem mjestu u vremenu 2:11.05 što je bilo ukupno osmo vrijeme kvalifikacija.

Tako je Lana izborila plasman u današnje polufinale gdje će imati priliku da izbori još jedno finale na velikim takmičenjima.

Prije početka prvenstva, mlada Mostarka je imala problema sa lakšom povredom ramena.

Oglasi

Upravo zbog pomenute povrede zajedno sa svojim timom odlučila je da u Kataru pliva samo 200 metara delfin.

Ranije je Lana trebala nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, ali je na kraju odlučeno da je gledamo u samo jendoj disciplini.

I prvenstvo u Dohi je jedan vid priprema za sredinu sezone kada Lanu očekuje najveći izazov, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Na kraju dodajmo da je polufinale utrke na 200 metara delfin na rasporedu danas u 18:16, a finalna utrka je na rasporedu u četvrtak 15. februara s početkom u 17:02.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Lagani tempo od Lane!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti