Ponos Bosne i Hercegovine - Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva!

Disciplina 200 metara delfin

Ponos Bosne i Hercegovine - Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva!

E. Oštraković

U toku je Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima koje se održava u Dohi, a sigurno takmičenje koje se najviše prati u našoj zemlji je plivanje. Razlog je naravno naša najbolja plivačica, Lana Pudar.

Nakon što je jutros plivala kvalifikacije i izborila polufinale u svojoj najjačoj disciplini 200 metara delfin, odmah je danas bilo na rasporedu i to polufinale.

Naša najbolja sportiskinja završila je na četvrtom mjestu u vremenu 2:09:42. Prva je bila amerikanka Klinker.

Na taj način Lana je kao osma izborila plasman u finale i imat će priliku da se bori za novu medalju na velikim takmičenjima.

Oglasi

Bitno je dodati i da je Lana Pudar prije početka ovog takmičenja imala problema sa lakšom povredom ramena.

Upravo zbog te povrede ona je zajedno sa svojim timom odlučila da u Kataru pliva samo 200 metara delfin.

Trebala je Pudar nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, ali je na kraju odlučeno drugačije.

I prvenstvo u Dohi je jedan vid priprema za sredinu sezone kada Lanu očekuje najveći izazov, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Finalna utrka na rasporedu je sutra sa početkom od 17:02.

Top Komentari

Hanibal
Cestitke i samo cestitke za velike uspjehe najbolje sportasice u BiH. Nije vazno koje ce mjesto biti u finalu, jer i samo finale je ogroman uspjeh! Naprijed Lana! BiH je uz tebe!
4 0
FahrudinKonjHodzic
mala cetnikusa
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi