Fadil Novalić nagradio Lanu Pudar sa 9.500 KM i obećao stvaranje uslova za treninge i pripreme

Najbolja bh. plivačica nagrađena za rezultat

Fadil Novalić nagradio Lanu Pudar sa 9.500 KM i obećao stvaranje uslova za treninge i pripreme

M. Šljivak

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH ugostili mladu bh. plivačicu Lanu Pudar.

Lana je u centar pažnje bh. javnosti došla nakon fenomenalnih rezultata koje je postigla u prethodnih nekoliko mjeseci, a nedavno je u Beogradu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin.

Premijer Novalić i ministrica Dujmović su Lani obećali nagradu od 9.500 KM za ostvarenu olimpijsku normu i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji.

"Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja", rekao je premijer Novalić, te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih nas.

"Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje", rekla je ministrica Dujmović.

Kanton Sarajevo će podržati pripreme Lane Pudar za nastup na OI u Tokiju

Lanu Pudar, njezinog oca Velibora i trenera Damira Đedovića, primili su i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministar kulture i sporta Samir Avdić.

Oglasi

Obećano je da će Kanton Sarajevo podržati pripreme za Olimpijske igre.

"Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da ugostimo našu Lanu. Ostvarila je sjajan rezultat i sa naše strane ćemo učiniti sve da što spremnija dočeka nastup na Olimpijskim igrama", rekao je ministar Avdić.

"Veoma sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Sada se vraćam treninzima i pripremama za naredna takmičenja. U maju me očekuje evropsko seniorsko takmičenje, zatim evropsko juniorsko takmičenje koje je na rasporedu početkom jula, te Olimpijske igre krajem mjeseca jula", rekla je Lana Pudar.

Njen trener Damir Đedović zahvalio se čelnicima Kantona Sarajevo što su ih pozvali čista srca u želji da pomognu i da budu podrška na putu koji očekuje Lanu, ali i sve nas zajedno.

"Planovi su vrlo jasni - što bolje se pripremiti za Olimpijske igre, kako bi predstavili državu BiH na najbolji mogući način. Bez ikakvog opterećenja otići ćemo u Tokio i pokušati postići najbolji mogući rezultat. Ono što nam je prioritet jeste da se Lani osiguraju svi neophodni uslovi za pripreme i da naredna četiri mjeseca uspijemo osigurati finansijsku konstrukciju. Tu imamo jasna i nedvosmislena obećanja predsjedavajućeg Okerića i ministra Avdića da će Kanton Sarajevo pružiti maksimalnu podršku. Na tome se iskreno zahvaljujemo", rekao je Đedović, dok je Okerić istakao:

"Uspješni sportisti i njihovi napori da na najbolji način predstave našu domovinu, zaslužuju našu maksimalnu podršku. Kanton Sarajevo je jedini Kanton u Federaciji BiH koji ima olimpijski bazen, tako da ćemo staviti sve svoje resurse kada je u pitanju trenažni proces i pripreme za Olimpijske igre".

Top Komentari

pjanke.sa
E cuj Sljivka Dilfa je nagradio hahahaha jes ali sa nasim parama. Mi smo je nagradili i trebali smo jos. I to ne samo nju nego sve sportiste. Fuj ko nam rukovodi
4 5
epa
pa mogao si dodti od sebe 500 pa pisati na prezentaciju da bude 10 000...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi