Alexis junak Arsenala, Kolašinac se nije proslavio
Foto: EPA

Trijumf Topnika u gradskom derbiju

Alexis junak Arsenala, Kolašinac se nije proslavio

Midhat Šljivak

Arsenal je u posljednjem susretu 20. kola Premiershipa gostovao na Selhurst Parku kod Crystal Palaca i na kraju je uz dosta muke slavio pobjedu rezultatom 3:2. 

Topnici su žestoko napali gradskog rivala iz Južnog Londona. Propustili su nekoliko dobrih šansi, a u 25. minuti su konačno slomili otpor neugodnog rivala. Grešku Kellyja koristi Skhordan Mustafi i pogađa za prednost od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena meč se malo umirio i nije bilo previše zanimljivosti, a nakon pet minuta igre u nastavku domaći su izjednačili. Sjajnu akciju Zahe završio je Townsend za poravnanje rezultata na 1:1.

Imao je potom Palace dvije dobre šanse da dođe i do vodstva, ali ih nije iskoristio, da bi na drugoj strani Arsenal za samo četiri minute uspio da završi posao u ovom meču.

Junak je Alexis Sanchez. Čileanac je pogađao u 62. i 66. minuti za prednost od 1:3. Uspio je domaći tim preko Tomkinsa u 89. minuti da dođe do još jednog gola za 2:3, ali više od toga nisu mogli.

Arsenal je ovom pobjedom ostao na šestom mjestu sa 37 bodova, koliko ima i petoplasirani Tottenham, dok je Crystal Palace 16. sa 18 bodova.

Sead Kolašinac se vratio u početni sastav Arsenala. Ipak, nije pružio naročito dobru partiju i nije nikakvo čudo što ga je Arsene Wenger držao na klupi u prethodnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 20. kolo:

Crystal Palace - Arsenal 2:3

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amar.k
kolasinac je odigrao gotovo veoma dobro kakve gluposti majmune pricas nisi ni gledao utakmicu a pises clanak daj otkaz
7 0
Keno
"Sead Kolašinac se vratio u početni sastav Arsenala. Ipak, nije pružio naročito dobru partiju i nije nikakvo čudo što ga je Arsene Wenger držao na klupi u prethodnim utakmicama." Brate ko god da si (ko je ovakvu gluposti napisao), nisi gledao utakmicu. Kolasinac je sve uradio sto je se od njega trazilo i bio je sasvim solidan.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi