Arsenal prihvatio ponudu za Girouda, a onda im Chelsea zabio nož u leđa

Plavci se predomislili

Arsenal prihvatio ponudu za Girouda, a onda im Chelsea zabio nož u leđa

Endin Čaušević, foto: EPA

Francuski napadač Olivier Giroud će gotovo sigurno napustiti Arsenal ukoliko londonski klub uspije do kraja januarskog prelaznog roka iz Borussije Dortmund dovesti Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Engleski mediji jučer su objavili da će Giroud sigurno napustiti Topnike, ali da neće daleko s obzirom da bi njegov novi klub trebao biti Chelsea. Nakon što nisu uspjeli dovesti Edina Džeku čelnici Chelseaja odlučili su se za alternativu i poslali su ponudu gradskom rivalu za Girouda.

L'Equipe jutros je objavio da je Arsenal poslao odgovor Chelseaju, te da su pristali prodati francuskog napadača za 20 miliona eura. Međutim, onda se desio rasplet koji Topnici sigurno nisu mogli ni sanjati.

Naime, nakon što je Arsenal pristao da proda Girouda u Chelseaju su se predomislili. Sa Stamford Bridgea su poručili da ponuda za ovog napadača više ne važi jer je Arsenalu trebalo predugo da odgovori. Chelsea je nakon "dugog" čekanja jednostavno odlučio povući ponudu iako je Arsenal pristao da proda Girouda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

L'Equipe tvrdi da su Arsenal i Chelsea i dalje u razgovorima, no Plavci više ne želi platiti 20 miliona za Girouda. Pored toga interes za ovog napadača pokazali su Monaco i Borussia Dortmund, ali mnogo toga zavisi i od činjenice da li će Aubameyang doći na Emirates.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar Egzikutor
Na kraju ce Chelsea pristati na Dzekne uslove.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi