Mislite da je Ronaldo star? Pogledajte rezultate ljekarskih pregleda

Ima tijelo 20-godišnjaka

Mislite da je Ronaldo star? Pogledajte rezultate ljekarskih pregleda

Juventus je ovog ljeta doveo Cristiana Ronalda iz Real Madrida za 105 miliona funti, što je prema mišljenju mnogih prevelika cifra za nekoga ko ima 33 godine, pa makar bio i Ronaldo.

Međutim, u Juventusu su znali šta rade i zapravo su doveli fudbalera koji ima biološku strukturu 20-godišnjaka. U svom tijelu, Ronaldo ima samo sedam posto masti, a polovicu njegovog tijela čini mišićna masa što je i utvrđeno na ljekarskim pregledima.

Fudbaleri obično imaju oko 10 ili 11% masti u tijelu, dok njihova mišićna masa najčešće ne prelazi 46%. Ronaldo je izuzetak.

Osim toga, Cristiano Ronaldo je na Svjetskom prvenstvu zabilježio sprint od 33.98 km/h, što je najbrže od svih fudbalera koji su igrali na Mundijalu u Rusiji, a od mnogih je stariji deset i više godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Većina fudbalera bi u 33. godini razmišljalo o završetku karijere, ali za očekivati je da Cristiano Ronaldo odigra barem još dvije, tri pa možda i četiri godine na vrhunskom nivou.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Cista laz... ispade da je ovaj Ronaldo clon.. pravi se krije negdje u Turskoj....
2 28
Kiss
jah laž,kada pogledaš čovjeka vidi se sve,čovjek je mašina i .
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije