Ko je ovdje lud? Promijeni trenera, pa se vrati na staro
Šta su uopće smijenjeni treneri uradili da bi ih se ikada izabralo? Zašto ih se uopće angažiralo?

Neobična praksa bh. premijerligaša

Ko je ovdje lud? Promijeni trenera, pa se vrati na staro · Komentar

Mnogo su pojedini navijači Sarajeva kivni na Husrefa Musemića. I kad bi 15 titula osvojio ne mogu mu oprostiti neke stvari. Nisu međutim svi kivni, ima i onih koji bi Husrefa ostavili 20 godina, pa da bude sarajevski Alex Ferguson.

Jedni ne mogu da svare kako je mogao ignorisati svojevrmeno igrače zlatne generacije Sarajeva koja se zove zlatna jer ne postoji uvrijženiji nadimak za neku generaciju koja je stvarno posebna, pa makar i ne osvojila za generacija ništa pretjerano.

O koševskim bebama pričamo. Pa onda dođe Agim Nikolić pa dadne tim igračima šansu. Postoji još masu (što bi rekli u Crnoj Gori) razloga što Husref ne bi trebao biti trener. Ne zna se pouzdano da li su isto o Husrefu mislili kada je osvojio sa Sarajevom titulu, ili kada je posljednji put restartovao somnabulnu ekipu koju vjerovatno niko ne bi mogao dohavizati.

Elem, nakon remija s GOŠK-om, a još vjerovatno pod uticajem debakla od Atalante počela su govorkanja, nezadovoljstvo se počelo širiti protiv Husrefa.

O običnim gledaocima, ljubiteljima bordo boje pričamo. Šta su uradili u upravi? Dali punu podršku Musemiću. Svaki drugi potez bio bi potez protic sebe, ujedno.

Četiri kola su prošla, ljudi su kod nas generalno nezadovoljni pa se to odražava i na atmoisferu među klubovima koji ne upišu sve četiri pobjede, ali generalno u našim klubovima postoji neobična praksa: Mijenjaj samo da bi mijenjao. I to tako godinama prolazi, gase se vatre dok se ponovo ne razbukte.

Slobodan Krčmarević je došao sad naljeto u Želju, on više nije trener Želje. Ante Miše došao je kad i on nekad, možda nekoliko dana ranije ili kasnije, nije više ni bitno.

Ni on više nije trener Zrinjskog. Ko su treneri. Želje je Milomir Odović koji je vodio tim u dva navrata, vrlo uspješno, a Zrinjski ko drugi no - Baka Slišković, koji je prije mjesec dana zamijenjen da bi ga se ubrzo vratilo.

Isto kao što je i trener Sarajeva čovjek koji je vodio klub u pet navrata.

Kada Pavić više ne bude valjao u Širokom, vjerovatno će opcija biti Musa, ili Karačić... Luda kuća i vjerovatno najluđa liga na svijetu. Četiri kola okončana - tri trenera se bivša (Bošnjaković je napustio kormilo Slobode), dakle 0,75 po jednom kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne daj Bože da se u elitnom rangu takmiči 20 ili 22 kluba, kao nekada, koliko bi ih tek bilo zarotirano prateći dosadašnji prosjek.

Kad mi budemo znali šta želimo i dok se ne bude radilo prema strategiji i planu, a ne stihijski, nidokle mi dospjeti nećemo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
110% upravu sto je napisao sve isti treneri se vrte u nasoj ligi nakon otkaza iz kluba ode u drugi I sve tako u krug.
30 10
Rustempasa
kakav je propalitet ovaj culic, to je strasno
23 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi